Perioada de transferuri de iarnă în care cluburile au mai putut legitima jucători pe bază de acord de transfer s-a terminat. Începând din 18 februarie, se mai pot efectua transferuri doar în situaţiile prevăzute de Regulamentul privind statutul și transferul jucătorilor de fotbal.
Petrolul Ploieşti a rămas cu cele şase transferuri efectuate, anume Pol Roige (GIF Sundvall), Michael Pierce (AFC Botoşani), Mihai Niţescu (Petrosport), Armando Vajushi (Teuta Durres), Andrei Răuţă (Academica Clinceni), Serges Ekollo (AFC Astra, împrumut), lista plecărilor fiind, după cum se ştie, mult mai stufoasă, lucru care rămâne de văzut dacă se va răsfrânge asupra evoluţiilor din mini-retur.
În total, au fost peste 100 de transferuri la Liga a II-a, în condiţiile în care FC Snagov şi Pandurii nu au efectuat vreo “tranzacţie”, având interdicţie în acest sens din cauza neregulilor financiare mai vechi.

Prima adversară a Petrolului, “campioană” în ultima zi

Dunărea Călăraşi a fost cea mai activă echipă pe piaţa transferurilor în ultima zi de “mercato”! Prima adversară a Petrolului în 2020 a fost echipa care a început ziua cu cifra zero în dreptul achiziţiilor înregistrate în perioada de transferuri de iarnă, dar călărăşenii au recuperat pe ultima sută de metri, bifând nu mai puţin de şapte transferuri.
Trei jucători care au evoluat în prima parte a sezonului la Daco-Getica au ajuns în curtea dunărenilor, în frunte cu portarul Began şi continuând cu doi jucători U20, Jica şi Puţaru, ambii fundaşi. Defensiva a mai primit întăriri sub forma grecului Rougkalas, aflat la a doua experienţă în România, după cea din sezonul 2016-2017, când a îmbrăcat tricoul celor de la ASA Târgu Mureş.
În linia de mijloc au apărut alte trei nume noi, două dintre ele fiind de la colege de serie. Doumbia de la Farul şi Zaluschi de la Ripensia vor fi colegi din această iarnă şi cu Claudiu Vereş, un jucător născut în 2000, care a fost legitimat tot luni de Sepsi, de la Naţional Sebiş, după care a fost împrumutat la Călăraşi, toţi cei 7 putând fi adversarii Petrolului, în meciul de mâine.

Întăriri la U20, cu Ianis Stoica în cap de listă

Ultima zi de “mercato” a mai adus o serie de mutări la capitolul sub 20 de ani, acolo unde mai multe cluburi s-au orientat spre nume noi pentru a doua parte a sezonului. Cel mai greu nume ca CV este cel al internaţionalului de juniori U18, Ianis Stoica, care a ajuns în curtea celor de la Metaloglobus, după ce în meciurile din anul trecut a evoluat pentru FC Petrolul Ploieşti, FCSB fiind clubul care a decis în cazul său, ca proprietar al fotbalistului.

Stoica si MaldarasanuFără datorii pentru echipe, din sezonul viitor!

Comitetul Executiv FRF a aprobat, în ultima ședință, câteva modificări importante ale Regulamentului de certificare a condițiilor de participare în competiția eşalonului secund.Noul regulament aduce mai multe noutăți față de varianta aplicată în acest sezon, toate menite să furnizeze o competiție mai solidă, cu cât mai puține echipe retrase, să promoveze cluburile cu viziune strategică a performanței pe termen lung și să confere o siguranță financiară jucătorilor și antrenorilor. Astfel, începând din sezonul 2020/2021, în cazul în care un club are datorii către angajați, inclusiv jucători sau personalul din staff, la bugetul de stat sau către alte cluburi , acesta nu va avea dreptul de a evolua în Liga 2. Totuși, cluburile vor avea termen până la data de 30 iunie ca să își rezolve problemele, situație în care sancțiunea va fi ridicată și vor putea evolua în Liga 2.