Marian Dima

Autoritățile din China au decis suspendarea campionatului de fotbal din această ţară până la o dată care va fi anunțată ulterior. Iar dacă situația în care măsurile drastice luate de autorități nu vor avea efectele scotate, de stopare a acestui nou virus – “coronavirus”, nu este exclus ca actuala ediție de campionat, care trebuia să se desfășoare între 22 februarie și 31 octombrie 2020, să fie anulată!
Situaţia l-a afectat şi pe antrenorul ploieştean – deţinător al licenţei PRO, Florin Pârvu, care de aproape două săptămâni se află acasă, echipa de tineret a clubului Henan, unde acesta activează de ani buni, fiind în situaţia de “repaus total”, toţi jucătorii fiind “consemnaţi la domiciliu”! “Am plecat în cantonament în Thailanda, torul s-a desfăşurat normal, ca program de pregătire, doar că, la finalul acestui turneu, am fost anunţaţi că trebuie să mergem acasă, deoarece este interzisă orice activitate fotbalistică! Am venit direct în România, din Thailanda, şi aştept veşti din partea conducerii noastre. Nimeni de la club nu are probleme, niciun jucător nu a acuzat vreo problemă, dar aceasta este decizia autorităţilor, nu avem ce face. Sunt într-o vacanţă neprevăzută, ţin legătura cu cei de la club, dar nu ştiu când voi reveni acolo. Cred că situaţia este una care poate provoca mult dezechilibru, poate este chiar artificial creată, amplificată, nu ştiu ce să zic, cert este că există riscuri” – spune Pârvu.
Alţi români din fotbalul chinezesc, Cosmin Olăroiu şi întreg stafful său, angajaţi la Jiangsu Suning, se află în Dubai, unde stau de la apariţia virusului, fotbaliştii chinezi aşteptând să vadă ce le rezervă viitorul la distanţă de ţara lor!