OMV Petrom produce la Rafinăria Petrobrazi un nou combustibil maritim cu conţinut redus de sulf, în urma unei investiţii de trei milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei, remis, ieri, AGERPRES.Acest produs este unic pe piaţa din România şi le permite companiilor de transport maritim să reducă emisiile de sulf şi să fie în conformitate cu regulile Organizaţiei Internaţionale Maritime (IMO) care au intrat în vigoare în 2020.Prima livrare a avut loc în Portul Constanţa, la sfârşitul anului trecut.
Implementarea proiectului a durat aproape doi ani.
Până la finalul anului trecut, transportatorii maritimi consumau păcură cu un conţinut de sulf de 3,5%. Noul combustibil maritim obţinut la Rafinăria Petrobrazi are un conţinut de maximum 0,5% sulf, în conformitate cu standardul IMO pentru limita globală privind conţinutul de sulf aplicabilă industriei de transport maritim începând cu acest an.
Până la lansarea acestui produs, piaţa din România era aprovizionată exclusiv din import. De-acum înainte, la Rafinăria Petrobrazi, se pot produce anual cel puţin 70 Kt de combustibil maritim cu conţinut redus de sulf, în funcţie de optimizarea producţiei pentru a satisface cererea şi a maximiza valoarea adăugată.