Petre Apostol

Mâine, de la ora 16:00, în Sala Sporturilor „Olimpia”, echipa de handbal masculin CSM Ploieşti va debuta în cadrul Grupei Valoare 2 din Campionatul Naţional de juniori I. Elevii antrenorului Silviu Stănescu au obţinut calificarea în faza a doua a campionatului cu trei victorii şi o înfrângere, având 10 puncte. Ploieştenii au încheiat Seria C din prima fază a competiţiei pe locul al doilea, la egalitate de puncte cu prima clasată, CSM Bucureşti, singura formaţie cu care au pierdut, de altfel, ACS Tonus Bucureşti completând „podiumul”, la nouă puncte în urma celor două grupări.
În faza grupelor valoare, echipele au intrat cu punctele acumulate în meciurile disputate în compania celorlalte formaţii calificate din seria lor, urmând să mai joace, tur-retur, cu grupările care au avansat din cealaltă serie preliminară. Astfel, în situaţia Grupei Valoare 2, CSM Ploieşti va mai întâlni primele trei clasate din Seria D: AHC Dobrogea Sud Constanţa, CSŞ Călăraşi, LPS „Iolanda Balaş Soter” Buzău.
Echipa ploieşteană va debuta în compania formaţiei CSŞ Călăraşi, care începe această fază cu şase puncte, având doar o victorie în cele patru dispute cu fostele colege de serie. Întrecerea a început de săptămâna trecută, AHC Dobrogea Sud câştigând, în deplasare, cu ACS Tonus Bucureşti, scor 27-25 (13-13), iar CSM Bucureşti trecând clar, scor 35-24 (16-11), de LPS Buzău.
Astfel, în momentul de faţă, clasamentul grupei arată în felul următor: 1. AHC Dobrogea Sud 14 puncte, 2. CSM Bucureşti 12p, 3. CSM Ploieşti (un joc mai puţin disputat) 10p, 4. CSŞ Călăraşi (un joc mai puţin disputat) 6p, 5. LPS „I. Balaş Soter” Buzău 6p, 6. ACS Tonus Bucureşti 3p.
Primele două clasate din cele trei grupe principale şi cele mai bune două formaţii de pe locul al treilea vor obţine calificarea la Turneul Final „Valoare”.
De menţionat că mulţi dintre jucătorii echipei de juniori vor evolua şi duminică, în Sala „Olimpia”, tot de la ora 16:00, dar în campionatul seniorilor, Divizia A, când CSM Ploieşti va întâlni lidera Seriei B, CS Medgidia, într-un meci contând pentru etapa a XVIII-a. Ploieştenii se află pe ultima poziţie, bifând o singură victorie în cele 15 partide disputate până acum.

Etapă la junioare III

În această seară, echipele ploieştene de la Clubul Sportiv Municipal şi de la Academia Junior vor deschide etapa cu numărul 19 din Seria D a Campionatului Naţional de Handbal la junioare III. Partida este programată la sala Complexului Sportiv „Tel George Junior”, începând cu ora 19:30.
Celelalte patru echipe prahovene din serie vor evolua pe teren propriu, mâine şi duminică. Astfel, mâine, de la ora 14:00, în Sala Polivalentă din Mizil, echipa ACS Olimpic din localitate va primi replica formaţiei Sport Club Curtea de Argeş.
Apoi, duminică, CSO Tricolorul Breaza va întâlni, în Sala „Virgil Dudău”, de la ora 11:30, pe CSO Voluntari 2005, HC Activ CSO Plopeni va evolua în compania formaţiei CSU Ştiinţa Bucureşti, în Sala Polivalentă din localitate, de la ora 12:00, iar CSŞ Ploieşti va primi replica grupării CSŞ 6 Bucureşti, la Complexul Sportiv „Tel George Junior”, de la ora 14:00.