V. Stoica

Cristian Ganea, viceprimarul Ploieștiului, a anunțat ieri că, în luna martie, vor demara lucrările de construire a Centrului de Radioterapie al Spitalului Municipal Ploiești.
“Primăvara începe cu o veste bună pentru prahoveni! Am semnat ordinul de începere a lucrărilor la Centrul de Radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești! Pe data de 5 martie vor demara lucrările la acest obiectiv extrem de important, investiția fiind un parteneriat între Primăria Ploiești și Consiliul Județean”, a menționat viceprimarul Ploieștiului.
Laboratorul de radioterapie, care va fi funcțional abia după finalizarea lucrărilor la clădirea propriu-zisă, care urmează să fie construită în curtea Spitalului Municipal Ploiești, este una dintre investițiile din domeniul sanitar mult așteptate de către bolnavii de cancer, atât din Prahova, cât și din județele limitrofe.
Despre centrul de radioterapie de la Spitalul Municipal Ploiești se discută de foarte multă vreme, fiind necesar pentru pacienții oncologici care au nevoie de tratament de specialitate în anumite afecțiuni care în prezent nu pot fi tratate decât în marile centre universitare.
Este o investiție care este cofinanțată de Consiliul Județean Prahova, dar care nu a putut fi demarată anul trecut, din motive care au ținut strict de Primăria Ploiești.
Anul acesta, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a anunțat că autoritatea județeană va aloca fonduri pentru acest laborator salvator de vieți, care va ajuta din plin bolnavii de cancer.