În zilele de 21 și 22 februarie s-a desfășurat, în sala de atletism “Ioan Soter” din cadrul Complexului Sportiv “Lia Manoliu” din București, a 50-a ediție a Campionatului Național rezervat juniorilor categoria 1. atletism - bronz
Printre cei aproximativ 300 de sportivi care au participat s-au regăsit și atleți de la Clubul Sportiv Școlar Ploiești, pregătiți de profesorii Maria Andrei și Florin Andrei. Sportivii ploieșteni au avut o evoluție excelentă, reușind să obțină trei medalii:o medalie de aur, o medalie de argint, o medalie de bronz.
În prima zi a competiției, Andrei Niculiță, încă junior categoria 2, pregătit de profesoara Maria Andrei, a reușit, cu timpul de 50.49 sec., în proba de 400 m, să intre în posesia medaliei de argint, după o cursă excelentă, trecând linia de sosire la doar 24 sutimi de secundă față de câștigătorul probei, Antonio Cuturean, de la C.S. Orășănesc Voluntari. La această probă au participat 51 de concurenți.
atletism - NiculitaDe menționat că Niculiță a fost coleg cu sportivul de la Voluntari, în urmă cu două săptămâni, în echipa națională a României, la Campionatul Balcanic pentru juniori 1, de la Istanbul – Turcia, unde aceștia și-au adus contribuția pentru obținerea medaliei de bronz la proba de ștafetă.
În a doua zi a competiției din București, atleții ploieșteni au avut evoluții la fel de reușite, obținând medalia de aur și titlul de campioni ai României în proba de ștafetă 4 x 400 m, dintr-un număr de 9 echipe. Elevii profesorilor Maria Andrei și Florin Andrei nu au dat nicio șansă adversarilor, reușind să câștige cursa la peste 4 secunde față de ocupanta locului 2, ștafeta de la CSM Pitești. Artizanii acestei victorii au fost Nicolae Olteanu, David Gudi, Eduard Chivi, Andrei Niculiță.
Totodată, atleții Robert Ioniță, Ruben Chivi, Alexandru Blănaru, Andrei Toma au reușit să aducă medalia de bronz în contul clubului ploieștean în cadrul aceleiași probe, sosind pe locul al treilea, cu timpul de 3:14.61 min.
De menționat că rezultatele ploieștenilor sunt cu atât mai valoroase cu cât cinci dintre cei opt sportivi medaliați sunt încă juniori 2.
Ar mai fi de adăugat și rezultatele obținute de următorii sportivi de la CSȘ Ploiești: Eduard Chivi – locul 5 la 400 m, David Gudi – locul 6 la 400 m, ștafeta 4 x 400 m fete – locul 6, în componența Adina Moldoveanu, Marisa Stoica, Lorena Gherman, Rossana Ristulescu, Nicolae Olteanu – locul 7 la 400 m.