Petrolul a încheiat seria meciurilor amicale de dinaintea reluării sezonului oficial de divizia B, cu un amical „românesc”, jucat pe… tărâm turcesc. Galben-albaştrii au întânit colega de eşalon – Metaloglobus Bucureşti, cu care şi-a terminat duelurile oficiale în actualul sezon, astfel că amicalul din Turcia nu a avut niciun impediment, din acest punct de vedere. A fost o mică „problemă” – vremea, în Side plouând, din nou, abundent, jocul mutându-se astfel în Belek, dar amicalul a „curs” bine pentru petrolişti, ca desfăşurare.
Au deschis repede scorul, prin fundaşul Sârghi, în minutul 5, apoi au „conservat” avantajul, într-un meci în care primul unsprezece poate fi considerat „complementar” cu ceea ce se va folosi la startul primei etape, care va fi, săptămâna viitoare, pe arena „Ilie Oană”, de la ora 12,00, cu Dunărea Călăraşi. Enache... antrenamenteAu fost titulari „suspendatul” Arnăutu, Hamza – cel care, în continuare, este „între două stări”, noul venit Ekollo, „copilul” Adrian Nicolae sau „rezervele Enache şi Şaim Tudor, formula folosită arătând astfel: Lungu (46 Avram) – Bărboianu, Sîrghi, Nicolae, Manolache (46 Olaru; 76 Țicu) – Bratu (38 Constantinescu; 63 Nițescu), Enache (54 Pierce), Saim Tudor, Ekollo (69 Meza Colli) – Arnăutu, Younes.
Metaloglobus, care a jucat cu titularii, a folosit următorul prim-unsprezece: Gavrilaș – Ciubotaru, Plămadă, Cazan, Sava –
Ghenovici, Sota Mino, Lungu, Duminică – Cl. Herea, Ov. Herea.
Astăzi, „lupii” vor reveni în ţară, după o perioadă de pregătire care a însumat două cantonamente, în care bilanţul meciurilor a fost unul foarte bun – cu niciun eşec, adversarele fiind preponderent de eşalon doi  (șase victorii: 2-0 cu Kyzylzhar, 3-2 cu Budaorsi, 3-1 cu BSC Siofok, 5-0 cu AS SR Brașov, 2-1 cu Graficar Beograd și 1-0 cu Metaloglobus București și trei remize: 1-1 cu Nizhny Novgorod, 0-0 cu SKA Khabarovsk și 0-0 cu FK Avangard Kursk)!