Rodica Paraschiv
Deputat PSD Prahova

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ne uimește pe zi ce trece prin atitudinea de ură împotriva propriului popor, fără discriminare de apartenență politică sau de gen…
Actualul ministru al Muncii respiră și emană ură, este omul care aruncă noroi în salariații și în pensionarii acestei țări. Suntem în fața unei mișcări nemaivăzute și de neînchipuit a unor membri ai Guvernului Orban-Iohannis care sunt mânați de propriile lor conștiințe într-o direcție care nu poate fi bună pentru noi, pentru toți românii.
Suntem un popor de leneși, așa spune doamna ministru. Suntem un popor de oameni care nu merită pensiile la timp, dar care trebuie să aibă grijă ca veniturile lor – și așa mici după o viață de muncă – să fie primite prin intermediul unor instituții bancare… De parcă în cătunurile rătăcite ale țării, unde încă mai trăiesc bătrânii noștri, ar exista acces la bancomate și la plăți cu POS-ul…
O altă propunere care ridică semne de întrebare asupra adevăratelor intenții ale ministrului Muncii este aceea a externalizării serviciilor sociale! O idee care ne duce cu gândul la o posibilă privatizare a sistemului social.
Cum este posibil ca un membru al Guvernului să se gândească la distrugerea sistemului de protecție al persoanelor cu dizabilități și să propună transmiterea către ONG-uri sau societăți comerciale centrele destinate îngrijirii bătrânilor, de exemplu?
Într-adevăr, trebuie regândit sistemul, trebuie îmbunătățit, însă singura entitate care poate lua măsuri coerente și unitare în această privință române tot statul, prin instituțiile sale!
Unde ajungem cu astfel de miniștri?
Românii sunt răbdători, din fire. Încasează rând pe rând loviturile în plex primite de la un Guvern care se dovedește pe zi ce trece că nu le vrea binele. Dimpotrivă.
Însă și răbdarea are limitele sale…