Petre Apostol

După o pauză de aproape o lună, Cupa Mondială de Sanie pe pârtie artificială programează o nouă etapă, la finalul acestei săptămâni, la Altenberg, în Germania. Echipa României la această rundă este alcătuită din trei sportivi prahoveni: Andrei Turea (legitimat la CSO Sinaia), Valentin Creţu şi Raluca Strămăturaru (formaţi la clubul din Sinaia, dar legitimaţi acum la CSA Steaua Bucureşti).
Andrei Turea, pregătit de antrenorii Alexandru Comşa, Corina Drăgan şi Liviu Turea (care este tatăl său şi, totodată, directorul CSO Sinaia), a participat la două dintre cele trei runde ale competiţiei mondiale, adunând 11 puncte şi ocupând locul 39, din 57 de sportivi participanţi.
Valentin Creţu, originar din Sinaia, prezent la toate cele trei etape disputate în Cupa Mondială, a acumulat 40 de puncte, situându-se pe locul 27, în vreme ce Raluca Strămăturaru, din Buşteni, a obţinut, în total, 68 de puncte, fiind pe poziţia a 21-a în ierarhie, după cele trei runde la care a luat parte.
În această dimineaţă, sunt programate manşele din concursul de calificare – Cupa Naţiunilor, probele din Cupa Mondială urmând să aibă loc sâmbătă (dublu, masculin), respectiv duminică (feminin, ştafetă).
După etapele de la Innsbruck (Austria), Lake Placid (Statele Unite ale Americii) şi Whistler (Canada), atât la feminin, cât şi la masculin, în fruntea ierarhiilor se află sportivi din Rusia: Tatiana Ivanova, respectiv Roman Repilov.