F.T.

Polițiști ai Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au acționat la începutul săptămânii pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, a celor care au consumat băuturi alcoolice, precum și a pietonilor care nu respectă normele rutiere.
În acest context, au aplicat 329 de sancțiuni contravenționale (185 numai pentru viteză excesivă !), în valoare totală de peste 142.000 de lei.
De asemenea, au fost ridicate 34 de permise de conducere și patru certificate de înmatriculare auto.
Ce înseamnă nerespectarea regulilor elementare în ceea ce priveşte circulaţia rutieră?
Moartea unor oameni. Sau a unor copii nevinovaţi, cum s-a întâmplat luni seară, în Băicoi, când o fetiţă de numai opt ani şi-a pierdut viaţa.
Circumstanţele tragediei, potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, au fost următoarele: “ Se pare că un conducător auto care se deplasa la volanul unui autoturism pe str. 9 Mai, din direcția DN1 spre Băicoi, la intersecția cu strada Republicii, nu ar fi respectat semnificația indicatorului “Oprire” și ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism, lovind ulterior un stâlp metalic. În urma impactului, o minoră de 8 ani, pasageră în primul autoturism, a fost proiectată pe trotuar. Aceasta a fost transportată la spital, rănită grav, unde, din nefericire, a decedat. În cauză se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă”.