V. S.

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în ceea ce îl privește pe primarul orașului Băicoi, Marius Constantin, aflat în prezent la primul mandat.
Potrivit raportului întocmit de către inspectorii de integritate, primarul din
Băicoi ar fi exercitat simultan, în perioada 21 noiembrie 2016 – 27 iunie 2017, atribuțiile de primar și funcția de consilier local, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003 (forma în vigoare până la data de 10 iunie 2017).
Este vorba despre perioada în care Marius Constantin a preluat funcția de primar interimar al orașului Băicoi, după ce fostul edil, Ciprian Stătescu, și-a pierdut mandatul după condamnarea definitivă în instanță pentru conflict de interese.
Actualul primar a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.
Raportul întocmit de ANI poate fi atacat în instanță, iar magistrații vor decide dacă anulează sau mențin concluziile documentului.