V. Stoica

Pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova au avut de-a face cu un nou incendiu de proporții, în noaptea de marți spre miercuri, la Urlați, unde una dintre halele unei fabrici de mobilă din localitate a fost mistuită de flăcări.
Timp de peste 11 ore, pompierii s-au luptat cu flăcările care cuprinseseră o hală de producție și de depozitare a societății Salt Confort, pe o suprafață de circa 1.500 de metri pătrați.
Populația din zonă a fost alertată prin RO-Alert, din cauza fumului degajat de incendiu, fiind nevoie inclusiv de evacuarea a 50 de persoane.
Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, incendiul s-a manifestat generalizat la întreaga construcție, iar pentru localizarea și lichidarea flăcărilor, pompierii militari au intervenit cu opt mașini de stingere, o autoscară și două autospeciale de descarcerare. La fața locului au fost și două echipaje de prim-ajutor, însă din fericire nu au fost înregistrate victime.
„Este o intervenție dificilă, pompierii se luptă cu flăcările de peste 9 ore, din cauza cantităților mari de materiale combustibile (baloți de vatelină, utilaje, două tiruri și două autoutilitare, saltele, bureți, lemn, butoaie cu diluanți și adezivi), a fumului dens, a temperaturilor ridicate și a gazelor toxice degajate”.
Spre dimineață, hala nu mai prezenta siguranță, motiv pentru care pompierii au intervenit doar din exteriorul clădirii, reușind ieri dimineață, în jurul orei 10.00, să lichideze incendiul izbucnit marți seară.