În stațiunea Covasna, s-a desfășurat Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade”, la care au fost prezenți 160 de sportivi, cu vârste cuprinse între 5 și 17 ani. Printre cluburile participante s-a regăsit şi Clubul Sportiv Universitar Ploiești (director Octavian Bădiceanu), care a fost prezent cu şapte sportivi, antrenați de Constantin Țurlea, ajutat de Dariana Didiliuc și Dan Cimpoiaşu.
Sportivii de la CSU Ploiești au reușit performanțe deosebite, cucerind 16 medalii în total, astfel:
– Andrei Bulău, categoria băieți 17 ani – 3 medalii de aur: șah clasic, șah blitz, dezlegări de studii și probleme; medalie de bronz la proba de șah rapid.
– Șerban Cristian Ștefan, categoria băieți 15 ani – 2 medalii de aur: șah rapid și șah blitz; medalie de argint la proba de șah clasic; medalie de bronz la dezlegări de studii și probleme.
– Chivu Răzvan Gabriel, categoria băieți 15 ani – medalie de aur la proba dezlegări de studii și probleme; locul 4 la șah blitz; locul 5 la șah rapid; locul 7 la șah clasic.
– Marin Alexia Iuliana, categoria fete 17 ani – medalie de aur la șah blitz; 3 medalii de argint: șah clasic, șah rapid, dezlegări de studii și probleme.
– Popa Andra Maria, categoria fete 15 ani – 2 medalii de bronz: șah clasic și șah blitz.
– Călugăreanu Ioana, categoria fete 10 ani – medalie de aur la proba de dezlegări de studii și probleme.
De menţionat faptul că s-a mai remarcat şi o sportivă de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti, Anamaria Raţă, eleva antrenorului Petre Grigore obţinând trei medalii de aur (la şah clasic, şah rapid şi dezlegări) şi una de argint (la şah blitz).
Astfel, Andrei Bulău (CS Universitar Ploiești) și Anamaria Raţă (CSM Ploiești) vor reprezenta România la Campionatul Mondial Școlar din Panama, programat în perioada 29 mai – 7 iunie, urmând să fie însoţiţi de către antrenorul Constantin Ţurlea.