F.T.

Marţi, o patrulă mixtă din cadrul Poliției orașului Slănic a oprit în trafic o autoutilitară care se deplasa pe D.J.102 , din direcţia Vărbilău către Ploieşti.
Şoferul a fost legitimat, fiind identificat ca fiind din Ştefeşti şi având vârsta de 52 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost sancționat contravențional, cu o amendă de 1.305 lei. Totodată, i-a fost reţinut şi permisul de conducere, pentru 90 de zile.
Dar faptul că se afla la volan sub influenţa alcoolului nu a fost singura abatere a bărbatului. Astfel, după ce au verificat autoutilitara, polițiștii au constatat că acesta transporta 1,10 metri cubi de material lemnos, de esenţă fag, având avizul de însoţire primar expirat. Pentru acest fapt, i-a fost aplicată o altă sancțiune contravențională, în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodia pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Slănic.
Tot fără documente de provenienţă în ceea ce priveşte materialul lemnos au fost prinşi, în aceeaşi zi, doi bărbaţi, dintr-o altă localitate prahoveană.
Potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, “aceştia descărcau, la o adresă din comuna Șoimari, material lemnos, deși nu dețineau documente de proveniență a masei lemnoase. Au fost sancționați contravențional de către poliţiştii din Bălţeşti cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, iar materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Vălenii de Munte. Şi la Breaza, oamenii legii din oraş au depistat un bărbat care transporta cu o căruţă 1,24 metri cubi de material lemnos, fără a deţine documente de proveniență sau de transport. În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării și lăsat în custodia Ocolului Silvic Sinaia.
Iar în aceeaşi zi de marţi, poliţiştii din Apostolache au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pe numele unui bărbat în vârstă de 29 de ani, care primise de la judecători 3 ani şi patru luni de privare de libertate pentru comiterea infracţiunilor de “ tăiere ilegală și sustragere de arbori din fondul forestier național”. Condamnatul a fost încarcerat la Penitenciarul Mărgineni.