A doua ediție a turneului dedicat fostului arbitru prahovean și oficial al AJF, Paul Roșală, a avut loc duminică seară la Sala „Olimpia”, competiţie organizată la iniţiativa lăudabilă a arbitrului Marcel Marin, cu sprijinul CSM Ploieşti.
Turneul rezervat copiilor a revenit celor de la Petrolul (foto, în albastru) – grupa 2008, echipa antrenată de Cristi Iordache impunându-se, după lovituri de departajare, în fața Petrosportului.
Competiția a fost structurată pe două grupe, echipa învingătoare evoluând în grupa B, unde a trecut, cu 1-0, de Şcoala de Fotbal „Emil Costea” Strejnicu (gol Mario Ioniță) și, cu 2-0, de CSM Ploiești (goluri Constantin Ștefan și Rareș Manolache). În ultimul meci al grupei, echipa din Strejnicu (antrenor Ştefan Ştefan) a învins pe CSM Ploieşti (antrenor Bogdan State), scor 2-0.
În cealaltă grupă, câștigătoare a fost echipa Petrosport (antrenată de Gabi Lefter), care a învins pe CS Blejoi (antrenor Ovidiu Neagu), scor 4-0, și pe Savi Sport (antrenor Florin Pavel), scor 9-0. În duelul dintre CS Blejoi şi Savi Sport, prima echipă menţionată s-a impus, cu scorul de 4-0.
Așadar, finala s-a desfășurat între FC Petrolul și Petrosport, după un meci echilibrat, ajungându-se la loviturile de la 7 metri. Pentru învingători, omul finalei a fost portarul petrolist Sebastian Pârnău, care a parat două lovituri ale adversarilor de la Petrosport, Mario Ioniţă (născut în 2007) și Robert Vasile marcând pentru victoria cu 2-0 a „lupișorilor”.
În meciul pentru locul al treilea s-a impus Şcoala de Fotbal „Emil Costea” Strejnicu, scor 1-0, în dauna formaţiei CS Blejoi, iar locul al cincilea a fost ocupat de CSM Ploieşti, care a învins pe Savi Sport, scor 2-1.
A urmat un turneu de seniori, de la care nu au lipsit echipele arbitrilor prahoveni, vechea gardă – arbitrii retrași din activitate, dar și formația actualilor cavaleri ai fluierului din județ. Memorialul „Paul Roșală” la seniori a fost câștigat de echipa Lidl Chiajna (foto, în alb-roşu), și ea cu destui foști fotbaliști în componență.memorial Paul Rosala1Rezultatele consemnate la seniori:
Arbitri lot divizionar – Arbitri judeţ 4-1 (M. Dicu 2, M. Amorăriţei 2/ V. Creţu)
Lidl Chiajna – Arbitri veterani 4-1 (G. Bociu, R. Bociu, G. Ene, C. Pantilimonescu / C. Pintilie)
Lidl Chiajna – Arbitri judeţ 4-1 (G. Bociu, R. Bociu, G. Ene, C. Pantilimonescu / D. Ştefan)
Arbitri lot – Arbitri veterani 7-2 (M. Amorăriţei 2, M. Safta 2, M. Dicu, D. Petre, A. Moroiţă / M. Ionescu 2)
Lidl Chiajna – Arbitri lot 3-2 (C. Pantilimonescu 2, G. Bociu / A. Vulpe, A. Moroiţă)
Arbitri veterani – Arbitri judeţ 5-3 (C. Pintilie 3, B. Bucur 2 / C. Sandu, G. Stoica)
Meciurile au fost arbitrate de Bogdan Ciocoiu (premiat pentru promovarea în lotul Ligii a III-a), Alexandru Cîrstea, Vasile Creţu, David Ştefan, Mihaela Andrei, respectiv Daniel Richită şi Ciprian Stoicescu.
Desigur, mult mai importante au fost… participarea, omagiul adus celui care a fost Paul Roșală, aplauzele dedicate acestuia, în cele câteva ore emoţionante ale evenimentului găzduit de Sala „Olimpia”, în tribună fiind prezenţi şi soţia, Coca, şi fiul, Iulian.

memorial Paul Rosala2De menţionat că s-a ţinut şi un moment de reculegere în memoria atât a celui care a fost Paul Roşală, cât şi a celui care ne-a părăsit de curând, Ilie Coţ – arbitru FIFA.
O contribuţie importantă la organizarea evenimentului (oferind echipament sportiv, mingi, dulciuri, fructe, diplome şi cupe) au avut, printre alţii, Marius Moroşanu, Iulius Mărgărit, Doru Alexiu, Petrică Ionescu, Iulian Trandafir, Cristian Toader, Răzvan Stochiţă, Florin Tudor precum şi Lidl.
Printre invitaţii de seamă care au fost prezenţi la competiţie s-au regăsit Silviu Pantilimonescu, Traian Biziniche, Petre Militaru, Mitu Roşu, Constantin Niţă, Decu Crîngaşu, Gheorghe Mârzea, Ion Moroiţă.