Alina Bunghez

Orașul Comarnic face un pas înainte în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător. În această perioadă, în mai multe puncte din oraș se montează baterii destinate colectării selective a deșeurilor (hârtie și carton, plastic și metal, sticlă). Este vorba despre zonele: parcare vis-a-vis Primăria Comarnic, parcare centrală (sud de Poștă), Zona Geo (pod), Zona blocuri (Str. Secăriei).
Locuitorii orașului trebuie să știe, însă, că toate obiectivele sunt supravegheate video, aviz așadar celor care au obiceiul să vandalizeze bunurile aflate pe domeniul public!
Investiția este realizată de Primăria orașului Comarnic și a fost în valoare de 45.000 lei. Va aduce, însă, costuri mai mici pentru comărniceni în ceea ce privește plata salubrizării, localnicii care colectează selectiv beneficiind de o reducere la plata acestui serviciu, comparativ cu cei care nu selectează gunoiul produs de fiecare gospodărie.
De altfel, noile tarife impuse de operatorul de salubritate care acționează pe raza orașului Comarnic au intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2020 și au adus o creștere a taxei pentru salubrizare, taxă reclamată de comărniceni ca fiind prea mare pentru bugetul lunar al unei familii. La gospodăriile individuale colectarea se va face în recipiente, pungi/saci sau alte mijloace care prezintă un grad de siguranţă ridicat din punct de vedere sanitar şi al protecţiei mediului. Protejarea mediului înconjurător trebuie să reprezinte o prioritate atât pentru locuitorii orașului Comarnic, cât și pentru autoritățile publice locale, așa că în perioada următoare numărul bateriilor destinate colectării selective a deșeurilor va fi suplimentat.