După succesul obţinut duminică de colega sa de la CSO Sinaia şi din lotul naţional de monobob, Georgeta Popescu, ieri, a fost rândul lui Andrei Nica să îşi treacă în palmares medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret, ediţie organizată în Elveţia, la Lausanne şi la Saint Moritz. Câştigător a patru manşe dintre cele opt din cadrul antrenamentelor oficiale pe pârtia Celerina, de la Saint Moritz, elevul antrenorului Cezar Popescu a confirmat în concursul propriu-zis de monobob, programat ieri.
În ziua întrecerii, Andrei Nica s-a clasat pe locul doi, în prima manşă, cu timpul de 1:12,81 minute, în urma germanului Alexander Czudaj (1:12,43 min.), având un avantaj de două zecimi faţă de al treilea clasat, Quentin Sanzo, din Liechtenstein. În manșa a doua, prahoveanul de la CSO Sinaia a zburat pe pistă, fiind singurul care a coborât sub 1:12,00 minute (1:11,99 min.), în cadrul competiţiei. Cu timpul total de 2:24,80 minute, Andrei Nica a încheiat la egalitate cu germanul Czudaj (care a stabilit al cincilea timp al manşei secunde – 1:12,37 min.), ambii cucerind medalia de aur. Quentin Sanzo a completat podiumul, cu o întârziere de 38 de sutimi de secundă.

Echipa de sanie, pe locul al cincilea la ştafetă

sanieTot ieri, pe pârtia de la Saint Moritz, a avut loc şi ultima probă din cadrul concursului de sanie de la Jocurile Olimpice de Tineret, cea de ştafetă. Echipa României a fost alcătuită în totalitate din sportivi de la CSO Sinaia: Corina Buzăţoiu (simplu feminin), Darius Şerban (simplu masculin), Sebastian Motzca, Răzvan Turea (dublu masculin), pregătiţi de antrenorii Corina Drăgan, Alexandru Comşa şi Liviu Turea. Sportivii însoţiţi de antrenoarea Corina Drăgan la Jocurile Olimpice de Tineret au avut o evoluţie bună, încheind pe locul al cincilea, din cele 12 echipe care au luat startul. Reprezentanţii României au încheiat la 4,672 secunde de echipa învingătoare, a Rusiei, podiumul fiind completat de Germania şi Letonia. Pe locul al patrulea s-a situat o reprezentativă mixtă, alcătuită din sportivi din Canada şi Italia.