F. T.

Miercuri, 8 ianuarie a.c., efective de ordine publică, investigații criminale, poliţie rutieră, lucrători de prevenire şi jandarmi au luat la “puricat”, între orele 13.00 şi 15.00, zona Halelor Centrale din Ploieşti.
În acest context, au fost legitimate 134 de persoane, controlate – 17 autovehicule şi efectuate verificări la 27 de societăți comerciale/producători agricoli.
Reprezentanţii poliţiei prahovene au făcut cunoscut, printr-un comunicat de presă, şi rezultatele descinderilor: “Au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.400 lei. De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscării diferite bunuri alimentare şi nealimentare (488 perechi de încălțăminte, 324 articole vestimentare, 49 de bunuri electrice, 55 de lenjerii de pat/pilote, 238 de kilograme fructe şi legume, aproximativ 1000 de țigarete), valoarea totală a acestora ridicându-se la peste 41.000 lei”.
Poliţiştii exemplifică şi cele mai relevante cazuri: la o societate comercială, au fost găsite mai multe articole vestimentare scoase la vânzare, care purtau o marca identică sau similară cu o marcă înregistrată, pentru care nu existau certificate de conformitate eliberate de firmele producatoare.În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar bunurile au fost ridicate in vederea cercetărilor.
Un alt comerciant a fost sancționat contravențional întrucât a expus spre vânzare zeci de pachete de țigări, fără a avea documente legale de proveniență.
De asemenea, cu o sancțiune contravențională şi cu marfa confiscată s-a ales şi o femeie din Boldeşti-Scăeni, care vindea 238 de kilograme de fructe şi legume fără a deţine documente de proveniență.