Într-o perioadă dificilă, tulbure chiar, din multe puncte de vedere, în care președintele Marius Stan pare să fi ”cedat”, iar antrenorul Flavius Stoican să se fi ”blocat”… pe scaun, Petrolul poate schimba totul în bine, într-un singur meci, poate schimba impresia nefavorabilă lăsată în tot sezonul, până acum, în doar 90 de minute și, foarte important, poate recăpăta liniște, încredere, speranță pentru ceea ce va urma în partea a doua a sezonului, la primăvară!
Reversul medaliei: Nici nu vrem să ne gândim… Pentru că un eșec în partida cu UTA, programată mâine, derbiul rundei care încheie meciurile oficiale din 2019, depărtează, clar, echipa ploieșteană de adversara direct și, în plus, face ca pauza de iarnă să vină cu o presiune incredibilă, pentru că, atenție, Petrolul riscă să termine anul 2019 mai prost decât l-a încheiat pe 2018! Când, se știe, la final… a ”plâns” Ilie Oană!
Așadar, petroliștii vor încheia anul, oficial, duminică, cu meciul extrem de important pe care îl vor disputa, în deplasare, contra liderului eșalonului secund, UTA Arad.
Partida se va desfășura pe stadionul „Motorul” din Arad, unul dotat cu suprafață de joc artificială, așa încât, în această săptămână, elevii lui Flavius Stoican se pregătesc pe teren sintetic, tocmai pentru a se acomoda cu condițiile de joc pe care le vor întâlni la finalul acestei săptămâni. Astfel, antrenamentele s-au derulat la „Parcul Vest”, respectiv pe „sinteticul” de la Câmpina, iar astăzi vor pleca spre Arad, cu avionul, pentru ca și întorcerea să fie tot ”pe calea aerului”! Să sperăm că, nu și … în aer!
În altă ordine de idei, conform anunțului făcut de către organizatori, la meciul de duminică, biletele din sectorul rezervat suporterilor oaspeți vor costa 15 lei și vor putea fi procurate de la fața locului.

Ianis Stoica, în Portugalia cu naționala „U18”

Stan si Stoica...,Pentru ultima întâlnire din 2019, petroliștii nu vor putea conta pe Ianis Stoica. Tânărul jucător al formației noastre a fost convocat la naționala „U18”, cu care a plecat, astăzi, la un turneu de verificare în Portugalia. Reprezentativa României va juca cu Portugalia (7 decembrie), Spania (9 decembrie) și Turcia (11 decembrie), Ianis Stoica fiind unul dintre oamenii de bază ai „tricolorilor”. Rămân incerți și Hamza, Bărboianu, Arnăutu și Cioinac, cu șanse mari de a prinde lotul însă.

Oaspete surpriză pe Ilie Oană

Ion MarinLa ultimul meci al Petrolului a trecut (prea) puțin observată prezența în loja 7 a arenei ”Ilie Oană”, a lui Ion Marin. Antrenor de care se leagă un capitol istoric al performanțelor obținute de Petrolul – Cupa din 1995, ”Săpăligă” a activat în ultimii ani în fotbalul arab, Irak și Kuweit fiind ultimele sale ”destinații” și sunt destule voci care susțin că acesta este interesat de un proiect în țară, nu neapărat ca antrenor! Să fie Petrolul o posibilă destinație?