Violeta Stoica

Sectorul de cale ferată dintre București și Ploiești, unul dintre cele mai tranzitate tronsoane din România, are din nou parte de lucrări de remediere a defecțiunilor apărute în timp, realizate de către Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.
Potrivit reprezentanților companiei naționale, pe secția București – Ploiești, personalul feroviar de specialitate execută lucrări de buraj mecanizat (n.n. – tasare a balastului sub traversele liniei de cale ferată) pentru restabilirea vitezei de circulație la 140 km/h, între stațiile Buftea și Periș (fir II) și pe trei aparate de cale din stația Ploiești Sud, lucrări care au drept scop îmbunătățirea condițiilor de circulație și creșterea gradului de confort.
În stația CF Ploiești Sud, lucrările se efectuează la ansamblele compuse din şină, traverse şi elemente mecanice, care asigură trecerea vehiculelor feroviare de pe o linie de cale ferată pe alta, care cuprind macazul propriu zis, dispozitivul de manevrare – barele de tracţiune şi/sau conexiune – dispozitivul de zăvorâre, şinele de legătură, inima de încrucişare, aripile şi contraşinele.
Lucrările de buraj mecanizat cu maşini grele de cale executate în stația CF Periș și pe firul II, între Buftea și Periș, au drept scop realizarea elementelor geometrice ale căii, eliminarea defectelor de direcție și nivel, ridicarea restricției de viteză și creșterea vitezei de circulație la 140 km/h.
Lucrările de buraj mecanizat cu maşini grele de cale executate în stația Ploiești Sud, pe cele trei aparate de cale, au drept scop îmbunătățirea condițiilor de trafic și reducerea timpilor de tranzitare a stației.
Potrivit reprezentanților CFR, lucrările sunt executate fără implicații în graficul de circulație, fiind asigurate condiţii optime de trafic, în zona şantierului, pe celălalt fir. Lucrările sunt realizate în regie proprie, din fondurile proprii ale companiei şi au drept scop îmbunătăţirea condiţiilor de trafic, prin menţinerea vitezei de 140 km/h şi, implicit, creşterea gradului de confort şi de tranzitare a stației CF Ploiești Sud.