V. Stoica

Guvernul condus de Ludovic Orban a alocat, în cadrul ședinței de la finalul săptămânii trecute, fonduri unităților administrativ-teritoriale din mai multe județe ale țării, pentru plata unor cheltuieli.
Reprezentanții PNL acuzau la fiecare alocare din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului că Executivul social-democraților distribuie mai mulți bani primăriilor pesediste. Se pare că lucrurile nu s-au schimbat, pentru că, din cei 26,8 milioane de lei alocați unităților administrativ-teritoriale prahovene în cadrul ședinței de vineri, 20 decembrie, cei mai mulți bani au ajuns în comunele și orașele conduse de primari ai Partidului Național Liberal.
Ploieștiul a primit 10,3 milioane de lei, Câmpina – 1,5 milioane de lei, Plopeni – 944.000 de lei, Mizil – 700.000 de lei, Sinaia și Slănic – câte 570.000 de lei, Azuga – 441.000 de lei, Comarnic – 208.000 lei, Urlați – 57.000 de lei. Orașul Breaza, al cărui primar este PSD, nu a primit niciun leu, la fel și orașul Băicoi, condus de edil de la ALDE. Nici Vălenii de Munte, Boldești-Scăeni și Bușteni (conduse de primari PSD) nu au primit bani din fondul de rezervă la dispoziția Guvernului.
Situația este similară și în cazul localităților rurale, unde comunele ai căror primari sunt membri PNL au primit fonduri substanțial mai mari decât cele administrate de edili proveniți din rândul social-democraților.
De exemplu, dacă Primăria Bucov, condusă de un liberal, a primit aproape un milion de lei (963.000 de lei), la polul opus se află Primăria Cerașu, condusă de un primar PSD, care a primit doar… 13.000 de lei.
Totuși, cele mai mici sume le-au primit Primăria Olari – numai 8.000 de lei și Boldești-Grădiștea – 6.000 de lei!