V. Stoica

Adrian Dobre, primarul municipiului reședință al Prahovei, se laudă în fața ploieștenilor cu un premiu despre care nu numai ploieștenii pot spune că este o făcătură. Orice neavenit vede cu ochiul liber că Ploieștiul este un oraș poluat. Și nu numai din cauza agenților economici care înconjoară orașul, ci și din cauza traficului rutier care a început să sufoce străzile sau a lipsei aproape complete a spațiilor verzi.
Ploieștiul este un oraș gri murdar. Puținii pomi rămași printre blocuri sau minunăția de parc de lângă Gara de Vest, pentru care s-au cheltuit bani cu duiumul nu numai la înființarea lui, cât mai ales după inaugurare, sunt complet insuficienți pentru a acoperi nevoia de oxigen a orașului înconjurat de rafinării și în care circulația rutieră bară la bară nu mai este o ciudățenie “a la Capitală”.
Ieri, un comunicat de presă transmis de Primăria Ploiești – probabil cel mai exhaustiv primit în întreg mandatul lui Adrian Dobre la conducerea administrativă a orașului – a arătat cât de departe se poate merge cu penibilul. Doar atât: “Primăria municipiului Ploiești a fost premiată la Gala Asociației Municipiilor din România, eveniment desfășurat sub înaltul patronaj al Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul căruia sunt promovate performanța și rezultatele deosebite realizate în mai multe domenii de interes pentru administrația publică locală. Cu acest prilej, Primarului Municipiului Ploiești, domnul Adrian Florin Dobre, i-a fost decernat Premiul de Excelență în Regenerarea Urbană a spațiilor publice. La această secțiune au fost nominalizate 6 municipii din Romania, iar Municipiul Ploiești a fost declarat câștigător”.
Trăim în lumi paralele? Ori Ploieștiul se vede smart-city și verde doar de la Cotroceni, drept recunoaștere a implicării în campania pentru prezidențiale a primarului Adrian Dobre?