Petre Apostol

Echipa de baschet masculin CSU Ploieşti Basketball a găzduit, în Sala „Olimpia”, turneul al doilea din faza a doua a Campionatului Naţional U18, Grupa C. Elevii antrenorului Sorin Hartman evoluau pe teren propriu după un parcurs cu şapte victorii din tot atâtea meciuri disputate până acum în campionat.
Meciurile turneului s-au disputat sâmbătă şi duminică, prima partidă fiind şi cea mai dificilă pentru ploieşteni. Însă, CSU Ploieşti s-a impus, în cele din urmă, în duelul cu CN „Aurel Vlaicu” 1 Bucureşti, scor 78-71, după care a dispus, fără mari probleme, de CSŞ CSM Târgu Jiu, scor 82-50. Duminică, în ultima partidă a turneului, echipa antrenată de Sorin Hartman a câştigat şi confruntarea cu CSŞ Mediaş, scor 67-50, obţinând calificarea în faza semifinală A (la care au avansat cele mai bune 12 echipe) cu un pbaschet U18arcurs perfect: 10 victorii din 10 meciuri disputate.
În celelalte partide ale turneului din Sala „Olimpia” s-au înregistrat următoarele rezultate: CN Aurel Vlaicu – CSŞ Mediaș 69-66, CSŞ Mediaș – CSŞ Tg. Jiu 100-68, CN Aurel Vlaicu-CSŞ CSM Tg. Jiu 78-59.
Cealaltă echipă prahoveană din campionat, CS Sevlar Ploieşti, a evoluat la Oradea în al doilea turneu din Grupa D.
După ce, în primul turneu, disputat la Focşani, la mijlocul lunii noiembrie, a bifat un singur succes în cele trei partide disputate, de data aceasta, echipa ploieşteană a cedat toate cele trei meciuri jucate, astfel: cu LPS Bihorul CSM Oradea 44-105, cu LPS Focşani 70-75, cu CSŞ Nr. 1 Athletic Constanţa 67-72.
Cu un bilanţ de o victorie şi cinci înfrângeri, CS Sevlar a încheiat pe locul al treilea grupa, urmând să evolueze în faza semifinală B.