Petre Apostol

Echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploieşti a disputat, marţi seară, în Sala „Olimpia”, un meci amical cu reprezentativa de tineret a României, aflată în cantonament la Ploieşti în această săptămână. Formaţia antrenată de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu se află în pauză competiţională până la mijlocul lunii viitoare, încheind, prima jumătate a fazei preliminare, pe locul al doilea în Seria C a Diviziei A, la trei puncte în urma liderului, CS Dacia Mioveni, şi cu un avantaj de trei puncte faţă de a treia clasată, CSM Târgu Jiu.
De partea cealaltă, echipa naţională de tineret a României, pregătită de antrenorul ploieştean Dragoş Dobrescu, alături de Valeriu Costea şi Ildiko Barbu Kerekes (antrenor cu portarii), se află într-o perioadă de verificare în perspectiva turneului final al Campionatului Mondial de anul viitor, care va fi găzduit chiar de ţara noastră.
Echipa de tineret s-a impus în meciul test disputat în Sala „Olimpia”, cu scorul de 35-27, pentru ambele formaţii fiind o partidă utilă, în care s-au putut verifica diverse planuri tactice şi nivelul individual al jucătoarelor.
Pentru reprezentativa de tineret urmează un turneu programat la Marsilia, în Franţa, la finalul săptămânii, după care va reveni în ţară, unde va efectua un cantonament în Bucureşti, până pe 22 decembrie, perioadă în care va mai juca şi câteva partide amicale în compania selecţionatei similare a Cehiei.