F. T.

Miercuri, 6 noiembrie, sub coordonarea procurorilor de la DIICOT Ploieşti, poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale au efectuat 10 percheziții domiciliare în municipiu, la locuințele unor persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de şantaj, trafic de persoane, violare de domiciliu şi alte fapte de natură penală. Potrivit unui comunicat al Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Ploieşti, ai cărui reprezentanţi au participat, de asemenea, la descinderi, “în urma cercetărilor a rezultat faptul că membrii grupării, folosindu-se de acte de violență și șantaj, ar fi determinat mai multe persoane să le remită sume mari de bani. De asemenea, ar fi pătruns fără drept în locuința uneia dintre victime, unde ar fi distrus mai multe bunuri. De asemenea, victimei i-ar fi fost deteriorat şi autoturismul”.
De la locațiile vizate, oamenii legii au ridicat mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracțională, respectiv : bani (aproximativ 40.000 de euro), documente și înscrisuri, un pistol de tip airsoft, săbii și alte obiecte contondente.
Toate cele 10 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate magistraţilor de la Tribunalul Prahova cu propunere de arestare preventivă.