N.D.

Prahovenii care vor să-şi odihnească ochii şi să aibă clipe de linişte şi de destindere în toamna1natură pot alege ca destinaţie nu una dintre cunoscutele staţiuni de pe Valea Prahovei, ci Grădina Botanică de la Bucov. Cei care n-au ajuns până acum în această oază de verdeaţă – aflată în administrarea Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova – vor avea prilejul să vadă cum toamna a reuşit în aer liber, să picteze cele mai frumoase tablouri. Practic, zecile de specii de copaci şi arbuşti oferă un adevărat spectacol al culorilor de toamnă, imaginea fiind îmbogăţită şi de prezenţa a numeroase tufe de crizanteme de toate culorile
ori de trandafiri care, deşi este luna noiembrie, se încăpăţânează încă să aibă flori. Mai mult, în ochiurile de apă, până şi delicate flori albe de nufăr aşteaptă să fie admirate.
Grădina Botanică este situată în partea de vest a Parcului Memorial Constantin Stere de la Bucov.
Reprezintă o oază de linişte şi frumos, unde pot fi admirate Grădina Engleză, Grădina Italiană, Grădina Franceză şi o zonă alpină cu peste 300 de specii de arbori şi arbuşti, plante şi flori ornamentale, un iaz cu peşti exotici şi o fântână arteziană.