Petre Apostol

Juniorii I de la CSM Ploieşti au bifat două victorii clare în cursul săptămânii trecute, în Campionatul Naţional de Handbal, fiind, practic, o pregătire bună pentru meciul de sâmbătă, în care elevii antrenorului Silviu Stănescu vor întâlni pe CSM Bucureşti, în duelul pentru prima poziţie a Seriei C.
Echipa ploieşteană a arătat un mare apetit ofensiv în precedentele două partide, impunându-se cu scorul de 47-24 (17-13) în dauna celor de la CSŞ Râmnicu Vâlcea, respectiv cu scorul de 50-31 (22-14), în deplasarea de la CSŞ Caracal.
În plus, CSM Ploieşti a evoluat şi în Cupa României, duminică, cedând cu formaţia din primul eşalon, CSM Făgăraş, iar în această seară va primi replica formaţiei secunde de la CSA Steaua Bucureşti, în Sala „Olimpia”, de la ora 18:30, contând pentru etapa a opta din Seria B a Diviziei A.
Astfel, elevii antrenorului Silviu Stănescu au avut un program încărcat înainte de meciul pentru prima poziţie în campionatul juniorilor I, cu CSM Bucureşti, programat sâmbătă, de la ora 18.00, în Sala „Olimpia”. În tur, bucureştenii s-au impus cu scorul de 37-26 (18-11).
De menţionat că şi alte echipe de juniori de la CSM Ploieşti au evoluat în campionatele naţionale. Astfel, echipa de juniori III s-a impus, scor 30-22 (11-9), în meciul cu HC Junior BB Buzău, contând pentru prima etapă a returului Seriei C. Antrenoarea Ramona Ştefan a folosit în acastă partidă următorul lot de jucători: D. Ştefan, B. Nuţă – R. Enescu (6 goluri), B. Bondarenco (5), D. Constantin (5), D. Pioaru (4), M. Matei (2), Şt. Vîlcu (2), R. Ciupitu (2), A. Dumitrache (1), D. Căldură (1), M. Crăciun, T. Stoica şi I. Stănescu.
După acest succes băieţii ocupă locul al treilea în Seria C.
Echipa de junioare II a întâlnit lidera Seriei D, CSM Corona Braşov, CSM Ploieşti cedânc cu scorul de 24-43 (11-18). De menţionat că echipa ploieşteană este alcătuită în majoritate din junioare III, antrenorul Robert Comendant utlizând următorul lot: A. Floroiu, M. Neagu, M. Popescu – D. Manole (6 goluri), N. Jianu (4), A. Gheorghe (4), E. Lăcuşteanu (3), D. Grădişteanu (3), B. Manolache (2), M. Radu (1), A. Leescu, I. Manolache, D. Stanciu.
Ar fi de adăugat faptul că echipa de junioare III, lideră a seriei D, va juca mâine, de la ora 19.00, la Complexul Sportiv „Tel George Junior”, cu CSŞ Ploieşti.

Academia Junior, victorii în campionatele de juniori III

Ambele echipe de la Academia Junior Ploiești din Campionatele Naționale de Handbal la juniori III au reușit să se impună în etapa precedentă. Mai întâi, a fost rândul băieților pregătiți de Adrian Năstase și Alexandru Roibu, care au câștigat pe terenul echipei Clubului Sportiv Școlar Tecuci, scor 28-18 (13-8).
Pentru Academia Junior a reprezentat a treia victorie a sezonului, în cele șapte partide disputate în seria C, cu 10 puncte (4 puncte bonus pentru respectarea cerințelor de talie), ocupând locul al cincilea.
Echipa a evoluat în următoarea formulă: Eduard Măsală, Sebastian Nica – Roberto Lazăr 10 goluri, Geani Iancu 8, Darius Matache 4, Andre Gheorghe 4, Alexandru Adetu 2, Luca Manea, Alexandru Popescu, David Alexandrescu, Marco Stan.
Apoi, fetele pregătite de Claudiu Ghesoiu și Laurențiu Jugănaru au evoluat în Sala „Olimpia”, în duelul cu echipa Clubului Sportiv Școlar Ploiești. Iar Academia Junior a câștigat cu scorul de 35-24 (16-10), reprezentând al patrulea succes stagional, în Seria D, din opt meciuri disputate, ajungând la 8 puncte în clasament (ocupând locul al nouălea), însă fără niciun punct bonus ca urmare a faptului că nu îndeplinește condițiile cu privire la jucătoarele de talie.
Academia a jucat în următoarea formulă: Mihaela Rădoiu, Bianca Dracea – Anelise Grigorescu 17 goluri, Diana Lefter 9, Ana Grigore 5, Raluca Stoica 2, Alexandra Constantin 1, Adriana Militaru 1, Ana Rândunica, Valeria Toader, Ioana Tănase, Ingrid Cismaru.