F. T.

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalității – Serviciul Antidrog, împreună cu un procuror din cadrul DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti, au documentat, în cursul lunii noiembrie 2019, activitățile infracționale ale unei grupări implicate în traficul internațional de droguri de mare risc (comprimate ecstasy), grupare ce acționa pe raza județului Prahova.
Potrivit unui comunicat al IPJ Prahova, “din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi introdus în țară cantități de comprimate ecstasy, droguri care erau procurate din Marea Britanie. Ulterior, le-ar fi comercializat către diferite persoane din județ”.
Pentru probarea acestor fapte, joi, 28 noiembrie a.c., au fost efectuate două percheziţii domiciliare, la locuințele a doi membri ai grupării, fiind ridicate 2.201 comprimate ecstasy. După finalizarea audierilor, faţă de unul dintre membri a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.
Acţiunile de prindere a suspecţilor s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și al Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploiești.