F.T.

Sub coordonarea Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IGPR, angajaţii inspectoratelor de poliţie judeţene au demarat, începând de ieri, acţiunea “Foc de artificii”, în perspectiva prevenirii şi sancţionării evenimentelor nedorite şi, implicit, a celor care folosesc articole pirotehnice fără a respecta legislaţia.
“În perioada 18 noiembrie 2019 – 6 ianuarie 2020, polițiștii din cadrul inspectoratelor judeţene efectuează acţiuni şi controale atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, a târgurilor sau a centrelor comerciale. Sunt vizate în special persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
Activităţile au scopul de prevenire şi de combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) ca urmare a nerspectării normelor care privesc deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2019/2020.
Aşadar, nu doar hypermarketurile sau magazinaşele de la colţ de cartier se pregătesc pentru Sărbătorile de Iarnă, ci şi poliţia.
Unii pentru a vinde, alţii pentru a amenda…