Deși a invocat depolitizarea instituţiilor din subordinea MAI, noul șef de la Interne și-a încheiat monologul cu sloganul de campanie al lui Iohannis!
Violeta Stoica

“Faceți ce zice popa, nu ce face popa!”. Aceasta ar putea fi concluzia monologului de 25 de minute pe care l-a ținut ieri ministrul de Interne, în cadrul videoconferinței cu prefecții și subprefecții din țară.
Deși a menționat că nu este momentul pentru a intra în detaliile problemelor diferitelor arme sau ale instituțiilor subordonate Ministerului Afacerilor Interne, noul ministru al MAI, Ion Marcel Vela, a dovedit cu vârf și îndesat – cu trei zile înainte de primul tur al prezidențialelor – că depolitizarea este doar o vorbă-n vânt.
Acesta, la finalul expozeului de la începutul videoconferinței cu prefecții, a încheiat cu sloganul de campanie al lui Klaus Iohannis, ceea ce demonstrează, dacă mai era nevoie, că liberalii nu sunt nici pe departe așa cum vor să pară…
Ion Marcel Vela, cel care ar fi trebuit să asculte ieri toate problemele din teritoriu generate de organizarea primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, a preferat să-și arate competențele. “Fac politică de 30 de ani, ca primar sau ca prefect”, a mai precizat noul ministru al Afacerilor Interne, contrazicându-și propriile teorii legate de depolitizare.
La Prahova, se pare că lucrurile stau așa cum trebuie în privința organizării alegerilor prezidențiale, cu toate schimbările impuse de modificarea locației de depunere a sacilor cu buletinele de vot, începând din seara de duminică, 10 noiembrie, după închiderea procesului electoral.

Deși s-a vrut o analiză obiectivă a situației din toate județele țării privind pregătirile pentru alegerile prezidențiale, videoconferința de ieri cu ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, s-a transformat într-o oră de teorie destinată polițiștilor, jandarmilor, prefecților și tuturor acelora care conduc instituțiile aflate în subordinea Ministerului de Interne.
De la preluarea sloganului candidatului Iohannis la prezidențiale – O Românie Normală, la întreruperea discursului unui secretar de stat în MAI pentru a-i ura noroc și sănătate unei persoane care strănutase, că doar așa se face “într-o Românie normală”, ministrul Vela a reușit performanța de a transforma o ședință informativă privind stadiul pregătirii alegerilor într-un circ ieftin.

videoconferinta la CJ 1Deși a precizat că “nu este momentul acum” pentru a intra în detalii privind activitatea structurilor MAI, ministrul nou instalat a avut timpul necesar, în cele 25 de minute de monolog, să spună că “va rebrendui” Poliția și Jandarmeria, pentru că sunt “structuri care au făcut jertfe”, dar și să le transmită polițiștilor “să fie civilizați”, “să le zâmbească oamenilor și să le spună că sunt în slujba lor”…

În Prahova, aproape 2000 de lucrători ai MAI vor fi implicaţi în asigurarea ordinii publice la alegeri

Aproape 2000 de polițiști, jandarmi și pompieri vor fi la datorie în ziua primului tur de scrutin pentru alegerea președintelui României. Potrivit informațiilor prezentate ieri de către conducerile structurilor prahovene ale Ministerului Afacerilor Interne, 362 de polițiști și 442 de jandarmi vor asigura paza secțiilor de votare în ziua alegerilor, precum și transportul buletinelor de vot de la secțiile de votare către Sala Sporturilor “Olimpia”, la care se vor mai adăuga alte 200 de rezerve ale Jandarmeriei, incluzând echipele operative. În plus, și 286 de pompieri vor fi la datoria de zi cu zi pe 10 noiembrie, iar alți 336 vor supraveghea procesul electoral pentru a nu apărea probleme din punctul de vedere al securității la incendiu.
Pentru alegerile din 10 noiembrie, în județul Prahova au ajuns de la Monitorul Oficial 724.081 buletine de vot, de la R.A. Monetăria Statului – 3.115 ștampile cu mențiunea ”Votat”, iar de la CM Imprimeria Națională – 673.750 de timbre autocolante.
Aceste materiale ajung în cele 623 de secții de votare din județul Prahova, dintre care 157 sunt în Ploiești. În aceasta perioadă, structurile Ministerului Afacerilor Interne vor efectua controale la secțiile de votare, pe segmentul propriu de competență, respectiv ordine și siguranță publică și siguranță la incendiu.