Violeta Stoica

După procedura de achiziție destinată modernizării a trei drumuri județene din centrul și sud-estul Prahovei, Consiliul Județean a lansat o nouă licitație, pentru un alt drum județean – DJ 720, care pleacă din DN1, din zona comunei Florești, și ajunge la limita cu județul Dâmbovița, prin Filipeștii de Pădure.
Proiectele, pentru care autoritatea județeană a obținut finanțare europeană, au o valoare totală care depășește 200 de milioane de lei, la finalizarea acestora fiind îmbunătățită substanțial calitatea infrastructurii rutiere.
Contractul care va fi încheiat pentru DJ 720 vizează realizarea lucrărilor pentru creșterea capacității portante, a vitezei medii de deplasare a autovehiculelor și a siguranței rutiere pe respectivul drum județean, în vederea îmbunătățirii accesibilității județului Prahova la rețeaua de transport TEN – T și către Polul de Creștere Ploiești.
Traseul drumului județean care face obiectul contractului este situat în zona sud-vestică a județului Prahova și pornește de la limita județului Dâmbovița, străbate localitățile Dițești, Filipeștii de Pădure, Călinești, Florești și se oprește la intersecția cu DN1 (E60), lungimea totală ridicându-se la aproape 15 kilometri. Valoarea estimată totală a contractului de lucrări este de 45,8 milioane de lei fără TVA.
Obiective specifice ale proiectului sunt, pe lângă lucrările la infrastructura drumului județean DJ 720, modernizarea trotuarelor de pe traseul propus pentru modernizare, în suprafaţă de 13.982 mp, până la sfârşitul perioadei de implementare a proiectului (anul 2022); amenajarea unui număr de 18 alveole staţii transport public de pe traseul propus spre modernizare; montarea a circa 3.400 de metri liniari de parapete de protecție, a 31 de indicatoare rutiere pe consolă alimentate cu celule fotovoltaice și a aproape 4.000 de metri liniari de benzi rezonatoare.