Clubul Sportiv iSports Ploiești, prin secția sa de baschet, Ploiești Basketball, împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova, desfășoară, în această perioadă, proiectul numit „Uniți pentru Ploiești”.
Acest proiect constă în vizitarea de către antrenorii de la Ploieşti Basketball a zece școli și implicarea activă a lor la orele de sport, pe care aceștia le înfrumusețează cu elemente baschetbalistice. Totodată, școlile participante la proiect sunt dotate cu material didactic pentru a susține în continuare activitatea baschetbalistică.
Aproximativ 1350 de copii iau parte la această acţiune, organizatorii oferind şcolilor 50 de mingi de baschet, dar şi 100 de tricouri pentru copiii pe care Ploiești Basketball dorește să îi atragă spre sport și, în special, către baschet și care nu fac parte din cluburi sportive .
Antrenorii care desfăşoară muncă voluntară în această activitate sunt: Bianca Barbu (licența B, antrenor principal), Bogdan Alecu (licența C, antrenor principal), RareșToader (licența C, masterand UNEFS), Angelian Marian (antrenor debutant), Alecu Alexandru (antrenor debutant, student la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane Brașov).
„Au fost săptămâni de foc și mai urmează câteva. E normal, în această perioadă, să tragem foarte tare, pentru că este un început de sezon și, așa cum îl începem, trebuie să îl și terminăm. Ne încărcăm cu energia copiilor și activitatea aceasta de voluntariat ne împlinește foarte mult sufletește. Sperăm ca toți copiii să fie încântați de timpul petrecut cu noi și să fie cu zâmbetul pe buze”, a declarat Bianca Barbu, antrenor principal Ploiești Basketball.
„Ne-am întors la firul ierbii cu antrenorii noștri, considerăm că trebuie să fie o activitate perpetuă aceea de a îndrăgosti copiii de baschet. Baschetul nu este la televizor, în acest moment, nu este nici pe YouTube și asta pentru că, la nivelul țării noastre, nu există o perspectivă în acest sens. Astfel, noi trebuie să venim mereu aproape de copii și e un lucru care ne încarcă cu energie și e un lucru pentru care vreau să le mulțumesc antrenorilor noștri, care au făcut o activitate de voluntariat minunată în acest proiect”, ne-a spus Ionuț Urzeală, președintele iSports Ploiești.