Activ Prahova Ploiești – CSU Târgoviște 38-16 (17-6)

George Marin, Petre Apostol

Sâmbătă, în Sala Sporturilor „Olimpia”, echipa feminină de handbal Activ Prahova Ploiești, pregătită de antrenorii Florin Ciupitu și Nicolae Nimu, a întâlnit ultima clasată a Seriei C din Divizia A, CSU Târgoviște (antrenor Aurel Iancu), într-un meci contând pentru etapa a patra din campionat.
„Bufnițele” nu au avut nicio piedică în a se impune în fața unei echipe cu o exprimare tactică oarecum limitată, încercând cu obstinație angajarea pivotului, combinație între două dintre cele trei sau patru jucătoare mai experimentate (restul fiind, în majoritate, junioare).
Pentru Activ a fost un bun prilej de a permite tuturor jucătoarelor de a se exprima pe teren.
Spre deliciul publicului, bufnițele au marcat din toate pozițiile, prin toate procedeele, utilizând și contraatacul cu foarte mare succes.
Experimentata Adina Panaite, intrată în minutul 18 pe teren, a fost golghetera partidei, marcând de opt ori, având procentaj de 100%. De menționat că echipa ploieșteană a trecut și printr-un moment mai puțin plăcut, pe final de meci, când Valentina Leuștean s-a accidentat, fiind scoasă cu targa de pe teren, însă, după primele investigații, se pare că nu este vorba despre nimic grav.
Pentru cele două echipe au evoluat următoarele jucătoare:
Activ: Paraschiv 3 intervenții – I. Leuștean 5, F. Popescu 5, Mureș 3, Crețu 2, Șerban 2, Tabarcea 2; Tudor 4 intervenții, A. Popescu 4 – Panaite 8 goluri, Beșleagă 3, Ciuplea 2, Neacșu 2, Andrița 2, Stoica 2, V. Leuștean.
CSU: Milea 6 intervenții – Lițu 5, Florea 3, Ilie 2, Manea 2, Ivanciu 1, Ilinca 1; Constantin 2, Băcanu, Ene, Mihai, Ion, Agapie.
În cel mai interesant duel al etapei de sâmbătă, Dacia Mioveni 2012 și-a menținut parcursul perfect în acest debut de sezon, bifând a patra victorie din tot atâtea meciuri disputate, învingând, pe teren propriu, pe CSM Târgu Jiu, scor 28-20 (10-9), cealaltă formație care avea punctaj maxim înainte de această rundă. În cealaltă partidă a rundei, Național Râmnicu Vâlcea a învins, pe teren propriu, pe ACS Szekelyudvarhelyi Noi, scor 24-19 (11-11).
În clasament, echipa Activ Prahova Ploiești a avansat pe locul al doilea, cu nouă puncte, devansând, la golaveraj (capitol la care este lideră în serie), pe CSM Târgu Jiu, formație pe care o va întâlni, în deplasare, la finalul acestei săptămâni. În fruntea ierarhiei, cu 12 puncte, se află Dacia Mioveni 2012.