Rodica Paraschiv, deputat PSD Prahova

Aflat aproape de finalul mandatului, domnul președinte Klaus Iohannis nu se dezminte. Are, în continuare, atitudinea unui personaj lipsit de scrupule, lipsit de empatie, indiferent la soarta românilor – chiar și la a celor care i-au acordat votul, în urmă cu aproape cinci ani, în cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din 2014.
Cinci ani de mandat, perioadă în care domnul președinte Iohannis a reușit să dezbine poporul român, ba, mai mult decât atât, a folosit în interesul său personal, al “partidului său” și al “guvernului său din umbră” orice tragedie apărută în acest răstimp.
S-a folosit de tragedii pentru a lovi în oponenții politici, așa cum a făcut după incendiul de la Colectiv (cu expresia de neconceput “A fost nevoie să moară oameni…”) , așa cum a făcut la două luni după dispariția/uciderea celor două tinere, la Caracal sau, cel mai recent exemplu, cum s-a întâmplat după accidentul cumplit din Ialomița, în care 10 oameni și-au pierdut viața!
Niciun președinte, nici chiar un dictator, nu ar putea avea o asemenea atitudine inumană! Nu pentru asta l-au trimis românii la Cotroceni!
Rolul unui președinte de stat este acela de mediator. Când a predat Traian Băsescu frâiele de la Cotroceni, cel supranumit “Președintele-jucător”, toți românii s-au așteptat ca acela care a preluat cea mai înaltă treaptă de responsabilitate a statului român – domnul Klaus Werner Iohannis – să își exercite funcția așa cum scrie la carte. Adică așa cum scrie cu literă de lege fundamentală în Constituția României! Din păcate, așteptările s-au dovedit zadarnice, pentru că încălcarea Constituției a fost, pare-se, principalul său obiectiv!
Acum, pe ultima sută de metri a mandatului, președintele Klaus Iohannis blochează – a câta oară? – funcționarea Guvernului României. Ne aflăm, din nou, în fața reacțiilor anormale ale actualului șef al statului. Domnul Iohannis sfidează Guvernul României, sfidează Curtea Constituțională și, prin nerespectarea deciziei acestui for, sfidează poporul român.
Blocajele din instituții importante ale statului român, prin refuzul președintelui de a accepta numirea miniștrilor interimari și de a lăsa guvernul să funcționeze, ne determină să ne întrebăm retoric: “Dorește domnul Iohannis un guvern part-time, așa cum este domnia sa, un președinte part-time?”…
Iar noi, cu toții, ar trebui să ne întrebăm dacă mai vrem în continuare un asemenea președinte!
Eu, sigur, nu!