Europarlamentarul PSD Dan Nica a fost votat în CEx al PSD, marţi, să fie noua propunere de comisar european, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.
Decizia a fost votată în Comitetul Executiv al PSD, nefiind niciun vot împotrivă, au adăugat sursele citate.
Totodată, Comitetul Executiv al PSD a stabilit propunerea secretarului de stat la MAE Gabriela Ciot pentru poziţia de comisar european, ca variantă de rezervă, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.
Hotărârea în ceea ce îl priveşte pe Dan Nica a fost luată cu unanimitatea de voturi, însă la desemnarea Gabrielei Ciot ca propunere de rezervă pentru funcţia de comisar european au fost câţiva social-democraţi care au votat împotrivă, au adăugat sursele menţionate.
Dan Nica fusese propus iniţial, odată cu Rovana Plumb, pentru funcţia de comisar european, de către Guvern.
Premierul Viorica Dăncilă a declarat că va trimite către Comisia Europeană propunerile pentru funcţia de comisar european, Dan Nica şi Gabriela Ciot, până la sfârşitul acestei săptămâni.
Premierul a precizat că nu l-a informat încă pe preşedintele Klaus Iohannis, pentru că mai întâi vrea să transmită propunerile la CE.
Întrebată de posibilele probleme pe care le-ar putea avea Dan Nica având în vedere implicarea sa în dosarul Microsoft, preşedintele PSD a precizat: „Nu cred că va avea probleme. Putem spune că şi preşedintele Iohannis are probleme cu casele. Dar există prezumţia de nevinovăţie. La domnul preşedinte Iohannis ştim sigur ce s-a întâmplat cu casele sau ce nu s-a întâmplat? Şi totuşi e candidat la Preşedinţia României”.
Viorica Dăncilă a declarat, întrebată ce o recomandă pe Gabriela Ciot să fie varianta de rezervă pentru funcţia de comisar european, că a lucrat foarte bine cu aceasta în perioada Preşedinţiei române a Consiliului UE.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentVorbe înțelepte
Articolul următorEvenimente