V. Stoica

Unul dintre cele mai vechi spitale înființate în județul Prahova – Spitalul de Ortopedie și Traumatologie din Azuga – construit în vremea lui Carol I și cunoscut decenii la rând drept “spitalul de oase”, este una dintre unitățile medicale cărora le-au fost alocate fonduri de la Ministerul Sănătății pentru achiziționarea de aparatură medicală.
Pentru că ministerul de resort a alocat fonduri de la bugetul de stat pentru spitalele prahovene, bani destinați dotării cu echipamente medicale, și la Azuga a fost distribuită suma de 1,2 milioane de lei.
Spitalul Azuga a lansat procedura de achiziție de aparatură, astfel că – după semnarea contractului de furnizare – pacienții și personalul medical vor beneficia de noi echipamente, aparat digital de radiologie, masă de operații pentru ortopedie, componente pentru turnul de artroscopie și alte dotări.
Prin cumpărarea noii aparaturi medicale, vor putea fi efectuate investigații complete pentru stabilirea unui diagnostic exact și, implicit, pentru găsirea unor soluții cât mai bune de tratament pentru fiecare pacient.