F. T.

În ziua de joi, 12 septembrie a.c., în jurul orelor 14:43, în urma unui apel telefonic primit prin intermediul Numărului Unic de Urgență “112”, jandarmii prahoveni au fost alertaţi că, în zona împădurită cuprinsă între Buștenari și Vâlcănești, două persoane aflate într-o autoutilitară au rămas blocate pe un drum forestier mlăştinos.
Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, cele două persoane – soţ şi soţie – se aflau într-un Mercedes Sprint Sprinter, însă au rătăcit drumul şi au rămas blocate cu autoutilitara într-o zonă noroioasă. Maşina se deplasa de la Telega spre Vâlcănești, pentru a participa la un eveniment privat. Conducătorul auto a urmat indicațiile GPS, urmând mai multe drumuri forestiere, însă a rămas cu maşina într-o zonă mlăștinoasă, fără să ştie cu exactitate locaţia pentru a îi ajuta pe angajaţii IJJ Prahova.
Echipajul de jandarmi a ținut permanent legătura cu cele două persoane prin intermediul telefonului mobil, reușind în cele din urmă localizarea persoanelor blocate. Cu mijloacele din dotare au reușit repunerea autoutilitarei pe drumul forestier, persoanele fiind îndrumate către localitatea de domiciliu”.
Acţiunea de scoatere a maşinii şi a celor doi soţi a durat aproximativ trei ore !