”Furtuna” cauzată de egalul rușinos cu Sportul Snagov, de pe arena ”Ilie Oană”, a trecut, dar efectele de abia acum se fac simțite.
Absent câteva zile din cauza unor probleme medicale, personale, președintele Marius Stan a făcut o ședință, miercuri seara, iar mesajul transmis a fost clar: ”Victorie la Cluj, în meciul cu Universitate pentru a nu apărea și sancțiuni”!
Jocul U. Cluj – Petrolul este programat astăzi, de la orele 18.00, pe ”Cluj Arena”, acesta fiind, printr-un concurs de împrejurări, primul meci ”acasă” pentru clujeni!
Asta pentru că, până acum, gazonul arenei a fost reabilitat, după festivalul Untold și, de Lucian Rusanduasemenea, ”studenții” au scăpat și de sancțiunea privind disputarea unor meciuri ”fără spectatori”, astfel că U. Cluj – Petrolul se joacă ”cu toate armele pe masă”!
Iar pentru ardeleni, meciul este, de asemenea, unul de ”a fi sau a nu fi”, deja Clujul schimbând antrenorul, Dulca fiind înlocuit de Falub, tocmai din cauza rezultatelor foarte slabe! Deci, se poate spune că oricine pierde în această seară, în meciul condus de Lucian Rusandu, are probleme și mai mari!

Absențe semnificative, dar intră Hamza!

Petrolul merge la Cluj fără câteva piese importante, în linia defensivă fiind cea mai afectată – fundașul central Walace fiind accidentat, Cioinac suspendat, mijlocașul ”la închidere”, Mihăescu, de asemenea, în afara lotului, din cauza problemelor medicale, în aceste condiții reintrarea lui Sârghi, în apărare, fiind ”vitală”.
Vestea cea mai bună este însă legată de dreptul de joc al lui Hamza, tunisianul primind, oficial, ”legitimația”, astfel că poate redebuta astăzi! Vorbim, totuși, despre un jucător care, fără a-i pune la îndoială valoarea incontestabilă, la 33 de ani are jucat un singur meci întreg în 2019…
Galben-albaștrii au plecat ieri spre Cluj, cu avionul, după un antrenament desfășurat la Strejnic, partida de astăzi fiind, cu adevărat, un prim moment ”de cotitură” pentru acest sezon!