N.D.

Muzeul Judeţean de Ştiinţele Naturii Prahova a anunţat că ploieştenii vor avea ocazia să admire şi să se minuneze de… Muzeul iluziilor, care va veni pentru prima dată la Ploieşti, în luna noiembrie. Acesta va fi deschis din data de 12 şi până în data de 21 noiembrie la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova, care are sediul în Palatul Culturii.
« Iluzii optice, 24 de oglinzi de mari dimensiuni care deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin, instrumentul muzical la care poți cânta fără să îl atingi, sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe vizitatori pentru prima oară la Ploieşti la primul Muzeu al Iluziilor Optice din România.
Conceptul este unul unic în România și are un caracter interactiv, vizitatorii putând înțelege cum funcționează iluziile prin contactul direct cu cele peste 100 de obiecte prezentate, dar și prin explicațiile unui povestitor unplugged, care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și care va face demonstrații live », este anunţul Muzeului Judeţean de Ştiinţele Naturii, lansând ploieştenilor, de pe acum, invitaţia să treacă şi pragul muzeului iluziilor.