Violeta Stoica

Transformarea Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Ploiești în structură exterioară a Spitalului Județean de Urgență nu va însemna că această unitate medicală va fi lăsată de izbeliște, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Prahova. Bogdan Toader, șeful administrației județene, a făcut această precizare în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Prahova, desfășurată luni după-amiază, după ce managerul interimar al acestui spital, dr. Alina Popescu, a prezentat propunerile din documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (similar unui studiu de fezabilitate) destinate restructurării funcționare a unității medicale.
Sunt propuneri care vor putea conduce la o transformare reală a maternității, nu numai prin reducerea numărului total de paturi de la 310 la 233 de paturi, ci și prin apariția unor structuri care nu există în prezent, așa cum sunt cele destinate fertilizării in vitro, îngrijirilor paliative sau radiologie pentru copii și adulți.
În afara acestor modificări în structura acestei unități medicale, secțiile vor fi modernizate și dotate cu aparatură nouă, conform proiectului întocmit de specialiști. Vor fi construite un nou lift exterior, dar și o cale de acces separată pentru zona destinată îngrijirilor paliative pentru femei.
Toate aceste schimbări au fost estimate la circa 6,4 milioane de euro, bani care ar putea proveni fie de la Ministerul Sănătății, fie de la Consiliul Județean Prahova, fie prin accesarea de fonduri externe nerambursabile.