O nouă toamnă, un nou început pentru elevii comărniceni.  Pe 9 Septembrie, la Comarnic, la fel ca în toate unitățile școlare din țară, elevii au pășit în clase încrezători că urmează o perioadă plină de succes pentru ei. Nu au lipsit emoțiile, bucuria revederii și schimburile de povești de vacanță cu colegii, florile pentru dascăli, lacrimile pe alocuri.  Festivități de deschidere a anului școlar 2019-2020 au fost organizate în toate unitățile de învățământ din Comarnic, iar cei mai emoționați au fost, fără urmă de îndoială, părinții care i-au însoțit pe micuți, mai ales pe boboceii clasei pregătitoare. Au luat cuvântul, pe rând, directorii școlilor, preoții, primarul orașului Comarnic, Sorin Popa, Șeful Poliției Comarnic, cms. șef. Gabriel Năstase. Cu toții i-au binecuvântat și le-au urat reușite depline elevilor în semestrele ce urmează.

Anul școlar ce tocmai a început, deși mai deveme ca de obicei, aduce noutăți în Comarnic. Spre bucuria părinților, în oraș s-a înființat o nouă grupă de grădiniță cu program prelungit, la Școala Nr. 1 din cartierul Ghioșești (Moara Veche). Pentru că Inspectoratul Școlar Prahova a acordat destul de târziu aprobarea pentru această grupă, amenajările sunt în continuă desfășurare. Însă merită așteptarea, având în vedere numărul mare de solicitări pentru această grupă, venite din partea părinților. Vestea este cu atât mai bună cu cât grupa ce funcționa în școala de la Posada tocmai fusese desființată, astfel că micuții se vor muta de anul acesta  la Școala Nr. 1 Ghioșești.

Modernizări s-au efectuat, înainte de începerea anului școlar, și la Liceul „Simion Stolnicu”, a cărui curte interioară a fost proaspăt asfaltată, astfel încât elevii și profesorii să întâmpine cum se cuvine noul an școlar.   Totodată, la localul II al acestei unități de învățământ continuă lucrările de consolidare și modernizare, lucrări de mare amploare ce vor fi finalizate, sperăm, anul viitor!

Alina Bunghez