V. Stoica

Cinci foști procurori ai “unității de elită a DNA” de la Ploiești, respectiv Lucian Gabriel Onea, Giluela Deaconu, Mioara Laura Bucică, Alfred Savu și Elena Cerasela Răileanu, intră din nou în discuția Secției pentru procurori în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

De fapt, Lucian Onea, fostul șef al Serviciului teritorial Ploiești al Direcției Naționale Anticorupție, va fi de două ori, la interval de două ore, în fața secției speciale a CSM. În primul dosar, 9/P/2019, Onea (în prezent suspendat din funcție, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina) se va afla la CSM alături de foștii săi colegi Alfred Savu – acum procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, Laura Mioara Bucică – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina, Giluela Deaconu – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina și Cerasela Elena Răileanu – procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Moreni. În această cauză, toți cei cinci au fost cercetați disciplinar pentru “nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile”, potrivit art. 99 litera h din Statului judecătorilor și procurorilor.

Cel de-al doilea dosar ce va fi pe masa CSM – secția disciplinară pentru procurori, întocmit de Inspecția Judiciară pe numele lui Lucian Onea, este cauza în care fostul șef al DNA Ploiești a fost cercetat pentru “încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii”, conform prevederilor art. 99, litera b din Statutul judecătorilor și procurorilor.