F. T.

Cam trei săptămâni au stat urșii acolo unde le este locul -în pădure – fără să iasă la plimbare prin orașele prahovene. Atât.
Sâmbătă seara, însă, au coborât iar „la șosea”, în zona staţiunii Bușteni, stârnind panică printre locuitori și turiști.
Astfel, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, în amintita seară, după ora 21, „jandarmii au avut trei intervenţii pe raza staţiunii, pentru alungarea unui număr de 7 urși care au coborât după hrană la tomberoanele de gunoi pe Valea Cerbului. Prezența sălbăticiunilor a fost semnalată, prin intermediul Numărului Unic de Urgenţă 112, de către turiștii campați în zonă.
Jandarmii ajunși la faţa locului au folosit semnalele acustice și luminoase, precum și spray-uri, rămânând în zonă mai bine de două ore, până când animalele au părăsit Valea Cerbului”.
În contextul amintit, jandarmii recomandă ca, în astfel de situaţii, oamenii să se îndepărteze urgent de animalele sălbatice, să se adăpostească într-un loc sigur și să anunţe imediat autorităţile la numărul unic de urgenţă 112. Totodată, le este reamintit turiștilor să nu hrănească animalele sălbatice și nici să nu încerce fotografierea împreună cu acestea.