F. T.

La sfârșitul săptămânii, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al IPJ Prahova, susținuți de jandarmi și de lucrători din cadrul Brigazii de Operațiuni Speciale Ploiești a Inspectoratului Județean de Poliție, au efectuat 18 percheziții la domiciliul unor persoane bănuite de comiterea infracțiunii de contrabandă.
Desantul polițienesc a avut loc în ziua de sâmbătă, 14 septembrie a.c., 68 de oameni ai legii, sub supravegherea unui procuror de caz, efectuând simultan 18 percheziții la imobilele unde locuiesc fără forme legale cetățeni din Republica Moldova și la domiciliile unor prahoveni, toți bănuiți de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.
Perchezițiile au avut loc în orașele Ploiești și Mizil, precum și în comunele Lipănești, Măgureni și Florești. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, „din cercetări a rezultat faptul că persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de preluare, desfacere, deținere, depozitare și vânzare de țigarete, cunoscând că acestea proveneau din contrabandă.
De la locuințele vizate, polițiștii au ridicat bunuri care, cel mai probabil, provin din activitatea infracțională, respectiv două dispozitive electrice pentru confecționat țigarete, mai multe telefoane mobile, peste 790.000 de lei, 32.953 de țigarete cu timbru din Republica Moldova și Duty Free, dar și mai multe de țigarete confecționate artizanal”.
24 de persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova pentru audieri, iar față de 6 persoane a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore.