Rodica Paraschiv, deputat PSD Prahova

Suntem la doar două luni distanță de momentul în care românii își vor fi ales un nou președinte, un șef al Statului Român care să le reprezinte interesele, care să fie aproape de fiecare dintre cetățenii acestei țări. Ne apropiem de debutul campaniei electorale, care se anunță una furtunoasă, dacă luăm în considerare semnalele ofensive date de unii dintre candidați.
Semnale care nu fac altceva decât să dezbine tot mai mult românii, care se găsesc, în pragul acestei campanii electorale, într-o tensiune de neimaginat. Avem și o premieră națională: suspiciunea de fals care planează asupra unor liste cu semnături depuse de către unii dintre candidați, pentru care s-a făcut plângere penală la Parchet! O situație incredibilă, care ridică semne de întrebare, dincolo de posibilul uz de fals. Va fi o campanie care începe sub supravegherea procurorilor, acțiune penală care va induce, o dată în plus, în rândul alegătorilor, suspiciunea privind corectitudinea viitoarelor rezultate de la scrutinul pentru prezidențiale.
Pe de altă parte, la finalul săptămânii trecute, Biroul Electoral Central a dat publicității ordinea celor 14 candidați – reprezentanți ai formațiunilor politice parlamentare sau neparlamentare, precum și independenți – ale căror candidaturi pentru alegerile prezidențiale au rămas definitive.
În urma tragerii la sorți efectuate la Biroul Electoral Central, președintele Partidului Social Democrat, doamna Viorica Dăncilă, candidatul PSD la cea mai înaltă funcție din stat, se va afla pe poziția 5 a buletinului de vot pentru primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. O avalanșă de candidați, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, atunci când s-a lansat lupta pentru conducerea statului.
Însă, dintre cei 14 candidați intrați oficial în cursa pentru prezidențiale, puțini sunt aceia care au venit în fața românilor cu idei concrete și cu măsurile pe care le vor susține dacă vor ajunge la Cotroceni.
Doamna Viorica Dăncilă a propus tuturor reprezentanților partidelor politice să semneze Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor, prin care semnatarii să își asume promisiunea că niciodată românii nu vor mai trece prin momente dificile, precum amenințarea tăierii pensiilor sau tăierea salariilor, concedieri sau creșteri de impozite sau taxe.
Răspunsul, din păcate previzibil, reprezintă, în sine, un mesaj pentru alegătorul român: niciunul dintre celelalte partide parlamentare nu a răspuns apelului făcut de premierul României, candidatul Partidului Social Democrat la Președinție. Ce ne spune acest lucru? Refuzul semnării unui pact pentru bunăstarea fiecărui cetățean al acestei țări este în sine un semnal clar că pensiile, salariile, locurile de muncă ale românilor ar putea fi puse în primejdie!
Dar, în urma apelului făcut de candidatul PSD la Președinție, românii – simpli cetățeni – au semnat pactul pentru propria lor bunăstare! Oameni care așteaptă de la politicieni să își asume responsabilitatea viitoarelor acțiuni politice, prin care viața fiecărui cetățean al acestei țări s-ar putea schimba peste noapte…
Ne aflăm în pragul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Noi, reprezentanții partidelor politice, trebuie să fim conștienți de faptul că românii s-au săturat de discursuri sforăitoare, care nu îi ajută să trăiască mai bine. Trebuie să fim conștienți că majoritatea cetățenilor acestei țări vor în fruntea statului români adevărați, iubitori de țară, care să le fie aproape și să le înțeleagă nevoile.
De aceea, trebuie să luptăm pentru fiecare român, să fim alături de fiecare român!