Sportivii din cadrul secţiei de karate de la CSM Ploieşti au participat, în perioada 13-15 septembrie, la cea de-a XXVIII-a ediţie a Campionatului Naţional de Karate Fudokan (seniori, tineret, juniori şi cadeţi), competiţie desfăşurată la Sala Sporturilor Danubius, din Brăila.
Antrenorul emerit Liviu Apostol şi antrenoarea voluntară Ileana Apostol au înscris 11 sportivi, la 20 de probe de concurs, reprezentanţii ploieşteni reuşind să urce pe podium la 12 probe, încheind întrecerea cu un bilanţ de 20 de medalii: 9 de argint şi 11 de bronz.
Medaliile de argint au fost obţinute de:
– Hriţcu Dragoş, Nicolae Alexandru, Nicodim Rafael – Kata echipe juniori (16-18 ani);
– Hriţcu Dragoş, Nicolae Alexandru – Enbu masculin juniori;
– Laios Alexandra – Kata individual tineret (19-21 ani);
– Dumitru Dragoş – Kata individual tineret;
– Dumitru Dragoş, Dobre Eduard – Enbu masculin tineret;
Medaliile de bronz au fost cucerite de:
– Ciuranu Mihaela, Irimia Emanuela, Frâncu Sorana – kata echipe cadeţi (14-15 ani);
– Dumitru Dragoş – kumite tineret;
– Laios Alexandra – Kumite tineret;
– Laios Alexandra – Fukugo tineret;
– Laios Alexandra, Nicolae Alexandru – Enbu mixt tineret;
– Niţă Sorin, Dumitru Dragoş, Dobre Eduard – Kata echipe seniori.
Ar mai fi de menţionat locul IV obţinut de Rafael Nicodim la Kata individual juniori (cu 26 de concurenţi la start), locul V obţinut de Eduard Dobre la Kumite tineret şi locul VI reuşit de Mihaela Ciuranu la Kata individual cadeţi (din 24 de concurente).
Antrenorul coordonator al secţiei, Liviu Apostol, a declarat: „Deşi, de data aceasta, nu am cucerit nicio medalie de aur, rezultatele sportivilor noştri le apreciez ca fiind foarte bune. Obiectivul nostru pentru acest campionat a fost de cel puţin opt medalii obţinute, iar elevii mei au reuşit mai mult decât dublu. Acum, aşteptăm decizia federaţiei privind componenţa lotului naţional care va participa, în luna noiembrie, la Campionatul Mondial de Karate Fudokan de la Sindelfingen, Germania, pentru care, cu siguranţă, vor fi selecţionaţi şi sportivi de la CSM Ploieşti”.