Alexia Apostolescu, ”amazoana” ploieșteană legitimată la clubul Phoenix Riders, a participat în cadrul turneului european pe care îl desfășoară în Circuitul European al concursurilor de sărituri peste obstacole, la prestigioasa întrecere Longines Athina Onassis Horse Show, găzduită de stațiunea franceză Saint Tropez!
Un concurs desfășurat pe diverse niveluri de performanță, cu premii totale de peste 600.000 de euro, la care au participat 120 de ”săritori”, din 20 de țări și peste 230 de cai specializați în sărituri peste obstacole. Alexia a realizat o performanță de excepție pentru ea, în sezonul 2019, reușind o clasare pe locul 2, ”fără greșeală” (niciun obstacol doborât) în întrecerea ”Class 29: Ramatuelle/Saint Tropez 2019”, la care înălțimea maximă a parcursului, care trebuia ”sărită”, a fost de 1.45 metri. Un concurs cu 24 de sportive la start, câștigat de o sportivă din Belgia, Laura Mathy, urmată de ploieșteancă, premiul cuvenit pentru ”argint” fiind unul foarte bun – 5000 de euro. Alexia a ”făcut echipă” cu calul Courage D’Amour, alături de care a parcurs traseul cu 0 puncte penalizare, în 41 secunde și 17 zecimi, rezultat cu care a întrecut concurente din Belgia, Polonia, Canada, Elveția, Statele Unite, Germania, Franța, Norvegia, Danemarca, Irlanda, Bahrain, Spania, Columbia, Chile și Portugalia!
În același Grand Prix, Alexia a obținut încă o clasare ”în bani”, în concursul peste obstacole de 1,30 metri, cu un alt cal – J’Espere Van ter Pamelen, rezultatul din Franța fiind unul de vârf pentru sportiva noastră, care a lăsat baschetul și loturile naționale de juniori ale României la baschet feminin pentru a-și urma ”visul” în hipism. Apostolescu mai avea în palmares un loc 2, obținut la Londra, în 2017, dar, de departe, performanța din Franța este cea mai bună a ei, rezultatul reprezentând și cel mai potrivit cadou pentru tatăl sportivei, care și-a aniversat ziua de naștere celebrând performanța obținută de Alexia.