Metaloglobus București – FC Petrolul Ploiești 1-2 (1-0)

Stadion: „Juventus”. Spectatori: circa 1200. Marcatori: Ov. Herea (40, pen.)/Meza Colli (53), Bratu (90).
Metaloglobus: Gavrilaș – Coman, Fl. Plămadă, Lung, Sava – Mino (90+2 Ghenovici) – Duminică (81 Banu), Cl. Herea, Lungu, Chiriac – O. Herea (cpt) (72 Ionică). Antrenor: Marius Măldărășanu.
FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Sîrghi, Walace, Țicu – Meza Colli, Cioinac (46 Mihăescu) – Munteanu (74 Arnăutu), Marinescu (cpt), Ștefănescu – I. Stoica (72 Bratu). Antrenor: Flavius Stoican.
Au arbitrat: Eduard Ioniță (Galați) – Florian Alexandru Vișan (Galați) și Daniel Vlase (Galați).
Observatori: Constantin Gheorghe (Suceava) și George Constantinescu (Slatina).
Jucătorul meciului: Mario Bratu

Hop de netrecut în sezonul trecut, Metaloglobus a fost ”răpus”, după un meci cu două reprize total diferite! Prima, de ”1 solist”, cu Metaloglobus, echipa mai bună, a doua… de ”2 solist”, cu galben-albaștrii revenind pe tabelă și câștigând în ultimele minute, grație unei execuții splendide a juniorului Mario Bratu!
Echipa Petrolul a suferit vreme de o repriză, fiind condusă la pauză, dar a reușit să întoarcă soarta confruntării în partea a doua, prin golurile lui Meza Colli (53) și Mario Bratu (89).
Începutul a părut a fi încurajator, cu o primă ocazie ratată de Walace (3 – „cap” din 8 metri, puțin peste transversală, după o lovitură liberă bătută, de pe dreapta, de către Marinescu), rămasă, însă, și singura trecută în dreptul trupei lui Flavius Stoican în primele 45 de minute.
Asta pentru că Metaloglobus a preluat inițiativa și a început să împingă jocul către buturile apărate de către Avram, pus la încercare prima dată de către Ovidiu Herea (26), cu un șut expediat de la aproape 30 de metri, la care portarul petroliștilor a reușit să deturneze peste transversală.
Lucrurile s-au înrăutățit aproape de pauză, atunci când, după o fază ciudată, la un duel în fața porții între Florin Plămadă și Alex Munteanu, „centralul” Eduard Ioniță a părut că arată un fault în atac, însă, la semnalizarea asistentului Daniel Vlase, a revenit și a indicat punctul cu var! Iar Ovidiu Herea (40) a transformat penaltiul, obligându-i, astfel, pe petroliști să-și reconsidere total poziția în perspectiva părții secunde.
Reacția „lupilor” a fost una pe măsura așteptărilor, forcingul din startul reprizei a doua aducând și egalarea pe tabela de marcaj, după ce Meza Colli (53) a fost omul portivit la locul potrivit, împingând balonul, de la 8-9 metri, în plasa porții lui Gavrilaș!
Meza Colli (82) a fost aproape de „dublă”, cu un șut de la 20 de metri, respins de către Gavrilaș, Marinescu l-a „întins” și el pe portarul gazdelor (88), dar izbăvirea a venit de la execuția fabuloasă a lui Mario Bratu (90), juniorul petroliștilor înscriind cu un șut de la 22 de metri, la care balonul a „mușcat”din transversală înainte de a ricoșa în plasă!
Victorie mare, așadar, cu atât mai frumoasă cu cât s-a conturat greu, și un debut dătător de speranțe pentru un sezon ce se anunță a fi infernal.

Experimentul Cioinac – eșuat

Suprinzător, din multe motive, antrenorul Flavius Stoican a ales să înceapă meciul de ieri cu Cioinac în primul unsprezece. Asta după ce jucătorul nu evoluase în vreun amical de o bună perioadă, timp în care suferise o intervenție medicală la menisc, acesta având doar câteva antrenamente efectuate în regim normal alături de colegi!
Cioinac a evoluat modest, fiind schimbat la pauză cu Mihăescu, la care s-a văzut, evident, un plus! De asemenea, la fel de lipsită de inspirație pare să fi fost și abordarea partidei ”fără vârf de atac”, Arnăutu fiind lăsat pe bancă, Ianis Stoica fiind urcat în avanposturi, ideea de a juca ”cu junior” ca atacant fiind una care, cel puțin deocamdată, nu oferă consistență, forță.
Au intrat însă foarte bine jucătorii de pe bancă, nu numai prin prisma faptului că o rezervă – juniorul Mario Bratu – a marcat golul de 3 puncte!

Cu UTA, pe 12 august, de la ora 18.00!

Petrolul va închide etapa a doua, atunci când va susține prima partidă din acest campionat pe „Ilie Oană”. Într-un adevărat derbi, formația noastră va primi replica arădenilor de la UTA, întâlnirea fiind programată să se desfășoare luni, 12 august, de la ora 18.00.

Rivalitate dusă la extrem

Galeria Petrolului, formată din aproximativ 500 de oameni, care au ajuns în Colentina, a fost ”întâmpinată” din blocurile apropiate arenei de… steagul Rapidului, arborat în mod ostentativ, rivalitatea dintre cele două echipe având și alte ”efecte”, chiar autocarul Petrolului fiind vopsit de către fanii alb-vișinii cu numele Rapidului! Foarte probabil, a fost doar unul dintre primele ”episoade” ale unui … serial care va dura tot sezonul. Deocamdată, cu Rapid ”în avantaj” la ironii, dar cu Petrolul având, deja, două puncte în plus în clasament!
Rezultatele primei etape din noul sezon:
02.08.2019, ora 18:00
CSM Reșița – Universitatea Cluj 2-0 (1-0)
Marco Ehmann (34), Bruno Vasiu (76)
03.08.2019, ora 11:00
Concordia Chiajna – Daco-Getica Bucureşti 1-0 (1-0)
Lucian Ion (18)
Turris-Oltul Turnu Măgurele –
Pandurii Lignitul Târgu Jiu 2-0 (0-0)
Cristian Ciobanu (48), Florin Radu (52)
Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Sportul Snagov 2-1 (1-0)
Vlad Rusu (30), Andrei Dragu (65) / Cristian Poştoarcă (76)
03.08.2019, ora 13:00
AFC UTA Arad – Dunărea 2005 Călărași 3-0 (1-0)
Cristian Bustea (30), Valentin Buhăcianu (47, 70)
03.08.2019, ora 18:00
ASU Politehnica Timișoara – CS Mioveni 0-1 (0-0)
Andrei Hergheligiu (59)
Fotbal Club Rapid – Farul Constanța 0-0
04.08.2019, ora 11:00
SCM Gloria Buzău –
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc 1-0 (0-0)
Tucaliuc (64)
04.08.2019, ora 13:30
Metaloglobus București – FC Petrolul Ploiești 1-2 (1-0)
mâine, ora 19:30
ACS Campionii Fotbal Club Argeș – Ripensia Timișoara

Foto: Florin Alboiu