F. T.

În perioada 1 – 4 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul inspectoratelor de poliție județene au derulat o acțiune pentru depistarea persoanelor care efectuează taximetrie ilegală, fiind prinși 244 de șoferi care efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane. Totodată, a fost dispusă – până la definitivarea cercetărilor – tragerea pe dreapta (indisponibilizarea) a 201 de mașini folosite de către „pirații șoselelor”.
În contextul raziilor derulate timp de patru zile, tot la nivel național au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.
La nivelul județului nostru – după cum se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Prahova – în cadrul acestei acțiuni, 300 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, fiind constatate 274 de contravenții.
Totodată, opt amenzi au fost aplicate conducătorilor auto care au fost depistați în timp ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost. Așa- zișii pirați ai șoselelor prinși pe șoselele din Prahova au fost sancționați cu amenzi contravenționale însumând 1.000 de lei, fiind reținute certificatele de înmatriculare și retrase plăcuțele cu numerele de înmatriculare ale mașinilor. Totodată, aceștia nu vor avea dreptul de a mai șofa timp de șase luni !