F.T.

Ieri dimineață, în cadrul unui ceremonial organizat la sediul Ministerului Afacerilor Interne, Daniel Crîșmaru, pompier în cadrul Gărzii de Intervenție Băicoi, a fost decorat cu cele mai importante distincții ale instituției, respectiv placheta și emblema de onoare. După cum precizează sublocotenent Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al ISU Prahova, „pentru profesionalismul și modul exemplar în care a acționat, pentru curajul și spiritul civic de necontestat, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ministrul interimar Mihai Viorel Fifor i-a înmânat placheta de onoare a foto-2-pompierMinisterului Afacerilor Interne și i-a pus pe umeri noile grade de plutonier adjutant. Totodată, în prezența secretarului de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și a inspectorului general al IGSU, general de brigadă Dan Paul Iamandi, s-a dat citire ordinului de înaintare în grad în mod excepțional”.
Tot Raluca Vasiloae mai amintește faptul că “salvatorul nostru a fost felicitat și de către comanda inspectoratului, care i-a transmis lui Daniel Crîșmaru cât mai multe misiuni încheiate cu succes în cariera pe care a ales-o!”. Reamintim că în seara zilei de sâmbătă, 3 august a.c., pompierul- erou Daniel Crîșmaru , aflat în timpul liber, nu a ezitat să sară în apele învolburate ale râului Provița, când o mamă disperată i-a spus că fiul său se îneacă. A sunat mai întâi la Numărul Unic «112», alertându-și colegii, după care a sărit imediat în apă, înotând aproximativ un kilometru în aval de locul unde doi frați fuseseră prinși de o viitură.
“Într-o clipă, a zărit chipul băiețelului, astupat de apă până la gât. Acesta rămăsese pe o insuliță formată în mijlocul apei, agățându-se de scoarța de la căruță și strigând disperat după ajutor. Ajuns la copilaș, salvatorul l-a luat în brațe și a stat alături de el până la sosirea echipajelor de salvatori, care i-au adus la mal în condiții de siguranță. În ochii eroului am citit o emoție uriașă când a relatat tragedia, dar totodată era încercat de tristețe și neputință pentru că nu a reușit să îl salveze și pe frățiorul lui” (copilașul care nu împlinise nici trei ani)”, sunt cuvintele sublocotenentului Raluca Vasiloae, pe care le-am citat în ziarul nostru de luni. Merita să le repetăm…